2016. 06. 22., szerda, 11:28

Tarisznyából a poppot, aka miért jár a kaposvári B. Tóthra?

Hónapok óta fontolgatjuk magunkban, hogy lecsekkoljuk a Cornerben havonta megrendezésre kerülő Poptarisznya Retro Party-t, mivel a városban egyre nagyobb hype övezi az eseménysorozatot. Miben rejlik a vonzereje? Kiderítettük!

 

 

Hamar szükség lett a nagyobb táncparkettre

A kezdetekben a Royal Kávéház & Étterem adott otthont a B. Tóth-os buliknak, ám a partysorozat hamar kinőtte magát, a magas látogatottság miatt muszáj volt átköltöztetni egy tágasabb helyszínre. A visszajáró résztvevőknek biztos nem okozunk ezzel meglepetést, ám számunkra új információval szolgált, hogy immáron két éve a Corner Pub & Restaurant a színtere a Poptarisznyás buliknak.

 

 

B. Tóth László gyorstalpaló

Mivel ti, akik velünk együtt a fiatalabb korosztályt képviselitek, nem biztos hogy tisztában vagytok vele ki az a B.Tóth László, elmondjuk röviden: az elmúlt pát évtizedből rengeteg tv -és rádióműsor kapcsolódik a nevéhez, de a foglalkozásaihoz írhatjuk még a zenei szerkesztőt, lemezlovast és a produceri hivatást is. Poptarisznya elnevezésű rádióműsorát '84-ben indította útnak, ahol a 70-es, 80-as 90-es évek pop, rock és disco slágereit játssza. Ugyan Pesten rendelkezik egy saját klubbal, az országban egyedülállóan Kaposvárra jár csak vissza fixen minden hónapban Poptarisznya Retro Partyt tartani.

 

 

Közönség

Kaposváron pár évvel ezelőttig a 30 pluszos korosztálynak egyetlen lehetősége sem volt, ha diszkóba indult volna szórakozni. Így jött a Retro party ötlete, hiszen ez a generáció a Poptarisznya válogatást hallgatva nőtt fel, ráadásul a Cornerban úgy kapcsolódhatnak ki, hogy nem lógnak ki az életkorukkal.

Annak ellenére, hogy itt nem csak a 20 éveseké a világ, mostanra rengeteg fiatal rákapott a bulira. A megkérdezett ismerősök szerint ennek az lehet az oka, hogy elég egyhangú a városi diszkó és zenei felhozatal, ezért már csak a változatosság kedvéért is lejönnek. Na meg van egy olyan szóbeszéd is, hogy egész könnyen be lehet itt csajozni...

 

 

Ha még nem voltál - e itt a dress code

Mint a legtöbb szórakozóhelyen, ide sem engednek be mackónaciban meg susogósban, bármennyire is népszerű most Király Gabi viselete. Nincsen pólóból kilógó poci, sem miniszoknya alól kukucskáló popó, a legtöbben a sportosan elegáns viseletet választják.

 

 

Árak

A beléptetéskor kiperkált 1.000 pénz kaposvári viszonylatban az átlagos árkategóriába esik. A Corner alkohol kínálata óriási, az italok árai egy felnőtt pénztárcához mérve pedig teljesen elfogadhatóak. Egy 0,25-ös Coca Cola példának okáért 360-, egy korsó csapolt Dreher 580-.

 

 

Mi folyik itt B. Tóthon?

A legtöbben kis körökben nyomják a bugit barátaikkal a táncparketten, ami a zenével kombinálva kicsit a suli disco feelinget idézte vissza bennünk. A legtöbb ember mosolygós és jófej, nincsen balhé, na meg a mosdók is patika tiszták. 

Az este legjobb pillanata az volt, mikor Aris italért vezető útja dugába dőlt, mert egy hölgy elkapta a kezeit és menyecsketánc szerű keringőre invitálta egy szám erejéig. A következő Poptarisznya július 15-én lesz, ha nem leszünk szomjasak, le is nézünk újra...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: