2016. 06. 21., Kedd, 14:05

Ilyet még tuti nem láttál! - Fitness a Balaton közepén

Hol hódolhatna egy fitness mániás legjobban a kedvenc sportjának nyáron? Segítek - a Fitness Cruise-on! Hagyjuk most a megszokott edzőtermeket és sportcsarnokokat, ahol egy jól megtartott óra után még a plafonról is csöpög az izzadság, megtaláltuk a legkúlabb nyári sportrendezvényt, ami a Balaton közepén került megrendezésre, idén már másodjára.

A program megálmodói és egyben rendezői T. Györgyi és D. Melinda (fitness instruktorok) több éve dédelgették magukban a Fitness Cruise Balaton tervét, amely tavaly végre hagyományőrző szándékkal útjára indult. Az eseménysorozatnak mindenképpen egy különleges és Magyarországon egyedinek számító helyszínt szerettek volna becélozni, így esett a választás a Balatonra, na meg a szántódi kompra, ahol egy több órás Zumbában vehettek részt a jelentkezők.

Idén június 11-én 17:00-kor vette kezdetét a nagy kaland a fedélzeten egy DJ-vel, egy nagy színpaddal, 13 oktató közreműködésével és 300 táncimádó emberrel. Annak ellenére, hogy egy somogyi eseményről beszélünk, az ország rengeteg pontjáról érkeztek a hajóra, hogy részesei legyenek a különleges Zumba órának. A korosztályra csodálkoztunk rá talán a legjobban, hiszen a 6 éves kisgyerektől a 70 éves nagymamáig mindenki nagy mosollyal az arcán tolta végig a koreográfiákat.

A rendezőpárossal együtt 13 oktató váltotta egymást a színpadon a maratoni 120 perces programon. A koreográfiák terén az i-re a pontot Horváth Ádám tette fel, akit az itthoni Zumbás körökben az egyik legjobb zumba jammer-ként tartanak számon. Bár kezdőnek számítok még ebben a sportban, kalapom emelem az oktatók előtt, mert igazán profin nyomták le az edzést és eszméletlen színvonalas órát tartottak számunkra.

Idén nem csak a profi koreográfiáknak köszönhetően nem maradtak a testek szárazon.

A program közepén lecsapó 20 perces zuhi ellenére sem rohant senki fedett terület alá, talán még nagyobb lendülettel folytatták a táncot, mint előtte. Ennek örömére megszületett a Zumb-ÁZÁS kifejezés, ami garantálja, hogy a következő években még a viszontagságos időjárás ellenére is mindenféle körülmények között megrendezésre kerül majd a program.

Míg tavaly 150 táncost számlált az esemény, idén már duplájára nőtt a résztvevők száma, így jövőre már 2 komppal tervezik elindítani a 'tavifitnesst'. Az anya-lánya páros nagy tervekkel és meglepetésekkel készül a 2017-es évre, amiről itt tudtok majd bővebb információt szerezni.

Lehetsz kezdő vagy profi, ha szereted a zumbát, egyszer kötelező behúznod egy Fitness Cruise-t, mert eszméletlen élmény. Vidámság, tánc, zene... Mi kell még?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: