2016. 06. 14., kedd, 12:14

Szombaton itt a Balaton Napja, amire a BalatonBorával koccinthatunk!

Tavaly először került megrendezésre 10 Balaton parti település részvételével a Balaton Napja. Az esemény megrendezésének feltétele, hogy a víznek el kell érnie a bűvös 20 fokot. Mivel a Balaton stabilan tartja a megadott hőmérsékletet, június 18-án, szombaton együtt koccinthatunk és élvezhetjük a változatos programokat a balatoni strandokon.

Különleges progikkal készülnek a számotokra

Biztosan csatlakozik a programhoz Balatonboglár, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód és Siófok is. 14 órakor egy tóbafutó-versennyel nyitják meg hivatalosan az eseményt a vízpartokon, de számíthatunk majd büféversenyekre, gasztropiknikre, kreatív fröccs- és fröccskoktél készítő vetélkedőkre, retro fürdőruha-bemutatóra és sellőkosztüm-versenyre is. A picúroknak homokvárépítő és papírhajó versenyeket szerveznek.

 

Egységes borral koccinthatunk (yeah)

Pár hete mutatták be a BalatonBor-t, az új közösségi bormárkát, amit 21 Balaton környéki pincészet nedűiből állítottak össze. Az egységes arculatban csak a termelő neve lesz különböző a palackokon, és minden üvegből modern stílusban elkészített, friss, gyümölcsös, igazi nyári olaszrizlinget kóstolhatunk majd.

 

Itt a déli part gasztrotérképe is

A Balatoni KÖR jóvoltából idén tavaszra elkészült a déli part gasztrotérképe, hogy ne kelljen sokáig keresgélnünk, ha egy jót akarunk inni vagy enni. A kiadvány elkalauzol minket a parttól távolabb eső helyekre, de találhatunk benne vendéglátóipari egységeket, szállodákat, borászatokat, cukrászdákat, éttermeket és streetfood-helyeket is, amik egész évben nyitva tartanak és kiváló minőséggel várják a látogatókat. 

 

Hétvégére kánikulát jósolnak, úgyhogy irány a Balcsi, egyetek egy jót, kóstoljátok meg a BalatonBorát, szerezzetek be egy gasztrotérképet, látogassatok el a legjobb helyekre, na meg csobbanjatok egy óriásit! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: