2016. 06. 11., szombat, 11:06

TESZTELTÜK: Texas Burger

Éjóó, itt a tesztünk, amire már annyian vártatok a város legújabb hamburger szentélyének picit döcögősre sikerült nyitója után. Mi is izgatottan vártuk a hellyel való találkozást, nem is bírtuk tovább keddnél, amikor is 13 órakor megérkeztünk burgert falni.

Egy kisebb tér-időugrásban volt részünk, amikor betoppantunk a Texas Burger amerikai étterembe, ahol ömlesztve kaptuk az arcunkba a nagy amerikai álmot. 66-os út, Converse, Clint Eastwood, baseball, country zene - egy kis ízelítő a filmekben látott világból. Ami a tökéletes amcsi hangulat mellett elsőre feltűnt, hogy egyáltalán nincs kajaszag, ami lássuk be Kaposváron ritkaság. Így akár bent is szívesen leültünk volna, ha nem lett volna teltház, amire egyébként lehetett is számítani a nyitás után egy nappal. 

 

Megtaláltuk az egyetlen szabad asztalt a teraszon, ahova 10 perc várakozás után meg is érkezett a felszolgáló. Meglepődtünk, mert viszonylag nagy repertoárt találtunk az akár házszigetelésre is alkalmas étlapon. A hambin kívül előételek, shake-ek, szendvicsek, hot dog variációk, steak-ek, gyerekmenü közül is válogathatunk. Hivatalból mindent kértünk a steak-en kívül és vártuk a csodát. Mivel tudtuk, hogy lusták leszünk begépelni az összes árat, befotóztuk az étlap két oldalát, az alap hambikat és az italkínálat egy részét:

Korrekt árak

A 0,25-ös üccsiket 290-ért adják és átlag 1090 ft egy hambi, amiből látszik, hogy nem egy drága hely. Ezután, ha a hamburger olyan frankó ízre, mint kinézetre, akkor nem járhatunk rosszul, gondoltuk.

Előételként ezt a csípős sajtgolyót teszteltük, teljesen jó választás mártogatósnak egy hambi előtt:

Jalapeno sajtgolyók sajtos és BBQ szósszal

Mielőtt rátérnénk a hambikra, pár info az összetevőkről:

- a 150 grammos húspogácsák 100% marhahúsból készülnek, és rendelés után frissen sütik ki, mint a többi alkatrészt

- a buci a Kaposmérői Kenyérgyár terméke, direkt a Texas Burgernek

- minden szósz saját recept szerint készül

TEXAS BURGER - saláta, paradicsom, hagyma, húspogácsa, cheddar sajt, bacon, texas sauce + hagyma karika sörtésztában

 

Texas burger

Vehetjük úgy, hogy ez az egyik alapburger a kínálatban. Semmi vadító nagy csavar nincsen benne, két dolog dominál, a húspogácsa és a hagyma karikák. A bucival maradtak a klasszikus barna-fényes formátumnál, szellős és puha, kellően pirított. A hús teljesen átsült, szaftossága sajnos nem igazán maradt. Ez az a helyzet, amikor a kevesebb több, érdemes lenne több zsírral megkínálni, hogy ne legyen ennyire fojtós. A whiskey alapú texas sauce el van találva, de fért volna még a burgerbe. A hagyma karikák és a pirított bacon hozzák azt a pluszt, amit kell, kellemesen kiegészítik az ízélményt.

 

Ez egy Double burger - omnomnom

CHILI CON CARNE hot dog - VIRSLI, CHILIS RAGU, JALAPENO, CHEDDAR

 

Chili con carne hot dog

Akárcsak a hambihús, a virsli is saját keverésű 100% marhahúsból készült, ebből kifolyólag az állaga és az íze is nagyon rendben van. Az egyéb hozzávalók, mint a ragu, sajt is finomak, ez nem vitás, de.. a kiflit meg lehetne pirítani kicsit, és a chili szószt csípősebbre venni, akkor lenne igazán frankó ez a tétel! Emellé is kaptunk steak krumplit, amivel laktatóbb, de szósz nélkül nagyon száraz, így egy kis BBQ mártogatóst javasolnánk mellé.

Steak sandwich - SZELETELT MINUTE STEAK, BBQ SZÓSZ, SÜLT HAGYMA, GOMBA

 

Steak sandwich

Egy hosszúkás buci szolgál börtönül a tölteléknek, aminél mondjuk el tudunk képzelni valami minőségibb kiflit is. Itt is érvényes az észrevételünk, hogy nem ártana további pirítás. A marha, a hagyma és a gomba is jól átsült, ezek közül a hússal lehetne játszani ízlés szerint. Érdekes módon krumpli nem érkezett a szenyó mellé, bár nem is hiányzott, jól lehett ezzel lakni anélkül is.

Amit összegzésként el tudunk mondani, hogy sikerült egy üde színfoltot létrehozni a régóta pangó kaposvári étterem piacon. Az elsőként felmerülő kérdésekre választ tudunk adni a tesztünkből: igen, jó burgert adnak, ami, bár nem kézműves (örömteli, hogy nem használják ezt az elcsépelt szót) de nem is ahhoz mért áron adnak, teljesen korrekt az árazás. A kiszolgálással kapcsolatban: ha bővítik a személyzet létszámát, ahogy ígérték, jobban odafigyelnek a vendégekre, és megfogadnak néhány jótanácsot az ételekkel kapcsolatban, biztosak vagyunk benne, hogy maradandó hely lesz a kaposvári palettán.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: