2016. 05. 16., hétfő, 20:35

Ezt kapjátok ki - ma belenyaltunk a Balaton legjobb fagyijába!

Az egész hosszú hétvége alatt sajnos ultra-brutál rossz időt kaptunk a nyakunkba, így ma kapva kaptunk az alkalmon, hogy végre kisütött a nap, így azonnal egy kis túrára is adtuk a fejünket! Balatonlellét vettük célba és velünk együtt rengeteg kaposvári is, hogy megkóstoljuk a 2016-os év balatoni fagyiját, na meg lemeozzuk a terepet.

 

Bár az éttermek és a boltok többsége még zárva van, lassan bizton állíthatjuk, hogy megkezdődik a szezon, és mi somogyiak vagyunk (talán) a legjobb helyzetben, hiszen egy óra alatt bevehetjük a távot és már sütkérezhetünk is, na meg lángosozhatunk a Balaton partján.

 

 

A mólón tettünk egy gyors sétát és örömmel konstatáltuk, hogy nagyon sokan választottak ezt a programot gyerekekkel, párjukkal vagy a barátaikkal. Bármennyire szidjuk ezt a rengeteg esőzést, a Balcsira azért kifejezetten jó hatással van, hiszen a vízszintje elég magasan áll, és ha ez hasonlóképpen marad a nyári szezonra, nem kell majd az iszapban dagonyáznunk, na meg fél kilométereket sétálnunk.

 

 

Hogy ne csak a vizet csodáljuk, kipróbáltuk az egyik már nyitva tartó helyet is, és a Mango Étteremben szereztünk be magunknak eszméletlen finom limonádékat. A kiszolgálás pöpec, az árak a Balcsi parthoz képest rendben vannak, az italok tálalása meg a legtrendibb módon működik, így nem csalódtunk az étteremben.

 

 

Fagyi imádatunknak eleget téve, lecsekkoltuk a Geleta fagyizót, ami a szóbeszéd szerint most az egyik legfelkapottabb hely Lellén. Szerencsére a kínálat között megtaláltuk a 2016-os évi Balaton fagyiját.

 

 

A kínálat igazán terjedelmes, ki is kértünk két gombócot a Vulkánok ajándékából, de mindenki választott a saját szája ízéhez passzoló nyalni valót is a nagy melegben. A túró rudit, a belga étcsokit és a sárkánygyümölcsöt kifejezetten ajánljuk, nekünk eszméletlenül bejöttek. 

 

 

A Balcsi legjobb fagyija viszont.... Sajnos a mi ízlésvilágunknak nem igazán 'gyere be'. Ha hasonlítanom kellene valamihez, a gyümölcsös bélflórákkal dúsított Danone joghurtot hoznám fel lefagyasztva, ami ribizlivel van dúsítva. Ízlések és pofonok, ha éreztek magatokban egy kis erőt, azért próbáljátok ki ezt is!

 

Végszónak annyit, hogy felejtsétek el a TV-t, itt a jó idő, úgyhogy irány a Balaton, amikor csak megtehetitek!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: