2016. 05. 16., Hétfő, 20:57

Elég gázos a helyzet Somogybabodon...

Ha szó szerint kellene fogalmazni inkább azt mondanám: elég poros a helyzet babodon. Tegnap ért véget a 30. Nemzetközi Offroad Fesztivál Somogybabodon, aminek azért jócskán maradtak hátra nyomai.

Természetesen nem állítjuk, hogy egy nap alatt el lehet tüntetni a nyomát az offroad fesztiválnak, de azért a somogybabodi helyzet valóban elég szörnyű. Szegény embert még az ág is húzza, nem volt elég, hogy három napon keresztül jobb volt kerülni babodot a fesztivál miatt, de aki kénytelen volt mégis arra keverni, az útfelújítás és a fesztivál kombójának hatását érezhette a várakozás közepette.

Igen, a minap mi is belefutottunk egy szép kis dugóba, fél órába került kikeverednünk Somogybabodról, de ma már magabiztosan ejtettük útba a kis falvat, ahol elég szilaj körülményekkel találkoztunk.

Nem elég, hogy az útfelújítás miatt az egyik sáv szinte teljesen járhatatlan, ha nem szeretnénk, hogy a kátyúk hatására kiszakadjon valamelyik kerekünk a helyéről, de az aszfaltra hordott sármennyiség megszáradva, esztétikus kis porfellegeket generál az arra haladók nyomában. Reméljük, nem nagyon fog erre a porrétegre eső esni, hiszen az út akkor nyálkássá és rendkívűl csúszóssá válhat, ami nem kicsit balesetveszélyes!

Láttunk már takarítógépeket, amelyek nekiveselkedtek a kilométereken át tartó porrétegeknek, viszont addig, míg végeznek, mindenkinek az tanácsoljuk: húzzák fel az ablakukat Somogybabodon, és készüljenek fel a kocsi mosásra!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: