Mesél a Connecttel GSM:  Újra divatban a nyomógombos mobilok!

2016. 05. 09., hétfő, 16:53

Mesél a Connecttel GSM: Újra divatban a nyomógombos mobilok!

Azt hittük, hogy az iPhone, Samsung és hasonló óriáscégek mellett nem rúgnak már labdába a nyomógombos telók, de nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Gábor, aki a 2001-ben alapított Connecttel GSM üzletvezetője, és a 10 éves eladói tapasztalattal rendelkező Gergő homályosított fel minket, hogy homlokegyenest más a helyzet, hiszen egyre nagyobb a hype a nyomógombosok körül.

 

Jóók méég azok a nyomógombosok!

- Nagyon feljövőben vannak a nyomógombos telefonok, mostanra kb. a 40 %-át teszi ki az eladási forgalmunknak. Ezek a régi, de jól bevált telók az idő vasfogait és a strapát is sokkal jobban bírják, mint a mai mobilok. 

- Ha egy új telót leejtesz, már sérül is, bereped vagy rosszabb esetben szilánkosra törik a kijelző, amit javítani nem pár ezerbe kerül. A régiebbieknél nincs ez a para, ha leejted, max összetörik a burkolat, amit lehet cserélni pár ezresért, és azért az is sokat mond, hogy a leginkább kopó felület ezeknél a telefonoknál a billentyűzet, amit cserélünk pikk-pakk.

 

 

- A billentyűzet biznisz egyébként nálunk elég jól ment anno, még 2001-ben a legnagyobb bevétel a billentyűk cseréjéből származott. Volt nálunk raktáron nagyjából közel 1 ezer darab, minden telefon típushoz, többféle színben. Ezek nagyon fogytak, imádták őket, de máig találni még belőlük nálunk, szóval aki cserélni szeretné, nálunk meg tudja oldani ugyanúgy.

 

 

Az idősebbek nem akarnak váltani

- Az idősek körében népszerűek főként a nyomógombos készülékek, mert ezeken könnyebben el tudnak igazodni, jobban látják-érzik a gombokat, ezért nekik sokkal praktikusabb. Az is mutatja mekkora manapság a kereslet ezekre, hogy másfél hónappal ezelőtt találtam egy kallódó dobozt a szervizben, amiben egy rakás ilyen készülék volt. 6310i, 8310-es és 6510-eket is találtam, ki is tettük őket a pultba, most meg már egyet sem találni belőlük, úgy elkapkodták.

 

- Legendás darabok is akadnak nálunk, mint pl. a Nokia 6303 vagy a 3410. Ezeket nagyon csípték, mert könnyű volt tisztítani, javítani, és nagyjából bárki képes volt csukott szemmel is összerakni. 5-10 ezer forintos készülékekről beszélünk, amik lehet, hogy már 10 évnél idősebbek, viszont pontosan tudja mindenki, hogy ezek milyen kuriózumnak minősülnek, főleg ilyen kiváló állapotban.

 

Sokan ragaszkodnak szeretett készülékükhöz

A szervizünkbe is rendre hoznak be ilyen telefonokat, épp most volt egy elég cifra sztorink. Egy hölgy behozott hozzánk egy Nokia 2600 Classicot, amit takarítás közben megúsztatott, beleejtette a felmosó vödörbe.

Nagyon kétségbe volt esve, mert már több szervizben is volt, de nem tudták újraéleszteni. Mondtuk neki nem biztos, hogy nekünk sikerül, de az adatokat talán ki tudjuk nyerni belőle, azzal már előrébb van. Így is lett - az adatokat sikerült kinyernünk belőle, kapott egy ugyanolyan telót, abba áttöltöttük őket, így a hölgy nagyon boldog volt.

 

A jó öreg Nokia 3210

Van választék bőven

- A városban egyértelműen nekünk van a legnagyobb nyomógombos kínálatunk, ha megnézed, csak itt a Plázában közel 200 készüléket árulunk, ami 3 blokkra van osztva, ebből az egyikben csak ilyen telefonokat találsz. Ezek közül is van mindenféle - kinyitható, szétcsúsztatható, kamerás, színes kijelzős, tényleg minden. A kinyithatósokat pillanatok alatt elviszik, ezért ez most itt nagy kuriózum, ha holnap jönnél, már nem biztos hogy itt találnád.

 

 

Ahogy minden divat, ez is elmúlik egyszer

- Nyilván ezek a telefonok se lehetnek a piacon örökké, hiszen előbb vagy utóbb kikopnak, elhasználódnak. A gyűjtőknél még akad néhány darab, de ők meg nem hajlandók megválni tőlük.

Egyébként teljesen jók az új nyomógombos telefonok is, mint például a Nokia (Microsoft) 215, 105, 230, amikből egyszerűbben lehet adatot kinyerni, mivel kompatibilisabbak az új rendszerekkel. Ezekből az új modellekből is van nálunk raktáron a hozzá való tartozékokkal együtt, így személy szerint a régi kuriózumok mellett ezeket ajánlom.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: