2016. 04. 29., péntek, 19:03

Május elsejei kisokos, avagy tala a Badacsonyban!

Már csak két nap és itt van május elseje, de mondhatnánk azt is, hogy a szeretet ünnepe. Miután mindenki óriási csókkal köszönti a mutert és a nagyit Anyák napja alkalmából, irány a Balaton és a kihagyhatatlan badacsonyi bortúra! Összeállítottunk nektek egy kisokost, időjárás előrejelzéssel, menetrenddel és 1-2 jó tanáccsal, hogy mit ne felejtsetek otthon, ha arra vinne utatok!

Sajnos bármelyik meteorológiai oldalt néztük át, a területre mindenhol esőzéseket írtak, 4 és 9 mm közötti csapadékra lehet majd a nap folyamán számítani. A táskába dobjatok be egy esernyőt vagy esőkabátot és a sárdagasztó gumicsizmát se felejtsétek otthon, bár a borozókba biztos nem fog betörni a vihar, így aggodalomra semmi ok! A hőmérséklet valahol 18oC körül lesz, így egy pulcsi mindenkin elfér majd, de a napszemcsit se hagyjátok ki a készülődésnél, mert jobb elrejteni a boráztatta, már kicsit ködös pillantásokat!

 

A menetrendszerinti vonat és hajó kombóval nagyon egyszerű megközelíteni a terepet, de a hullámok miatt, jó ha egy Deadalon tabit is becsempésztek a nadrágzsebbe.

 

Vonat és hajó indulás, jegyárak

Vonatjegyet Fonyódig a felnőttek 2.240 Ft-ért, diákok 1.120 Ft-ért válthatnak oda-vissza, míg Badacsonyba a komp retúr jegyek 2.400 és 1.200 pénzbe fájnak. A korán kelők már a reggeli 7.38-as vonatot elérhetik, aminek 9.30-kor van csatlakozása, de 8.57-kor is indul járat, így a 11.00-es komppal tudtok átkelni a túlpartra.

Visszafelé 15.40-kor indul a hajó, csatlakozása 18.30-kor lesz, a borozókban ragadtak pedig legkésőbb 17.03-kor tudnak távozni az északi partról, ám így több mint két óra várakozás után indul majd csak Kaposvár felé vonat, 21.28-kor.

 

 

Reméljük előre gondolkodtatok és szabadságot vettetek ki a hétfői munkanapra, vagy átcsoportosítottatok minden órát az egyetemen, hogy ne legyen probléma a másnapból! Ne felejtsetek el hazahozni anyunak egy butykosnyi bort, de azért magatokra is figyeljetek, mértékkel tezsvéreim! Kedvcsinálónak itt a két évvel ezelőtt készült vidi május elsejéről:

 

 

Ja, és amíg el nem felejtem - mindenki reszkessen, mert idén is kamerával lendülünk! Ott tala!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: