2016. 04. 18., hétfő, 15:57

Zajlik az élet a Tesconál: vasárnapi nyitvatartás és béremelés.

Míg a múlt hét közepén szomorúan vagy épp boldogan konstatálták a hírt, hogy vasárnaponként újra nyitva lehetnek a boltok, addig ma már biztos van okuk az örömre a Tescoban dolgozóknak, hiszen nagyon úgy tűnik, hogy egységesen emelik a béreiket.

Ugyan már egy év eltelt vasárnapi shoppingolás nélkül, most a hét utolsó napján mégis nyitva maradt néhány kaposvári bolt, ahogy arról a minap beszámoltunk. Nyitva volt városunk egyik legnagyobb áruháza, a Tesco is, ahova ma délelőtt remek hírek érkeztek.

 

Most vasárnap azért nem tolongtak annyian a Tescoban

A régóta zajló bértárgyalás a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) és a Tesco vezetősége között most úgy tűnik végéhez közeledik, május első hetében lezárhatják a tárgyalásokat - áll a KASZ sajtóközleményében.

„Konkrét számokat a bértárgyalás ezen szakaszában még nem áll módunkban közölni, az azonban elmondható, hogy a legtöbb munkakörben dolgozó munkavállaló esetében jelentős, kétszámjegyű béremelés várható a vállalatnál.”

Felkerestünk hát a béremeléssel és a vasárnapi nyitvatartással kapcsolatban két helyi dolgozót is, akiknek azért közel sem egyezett a véleménye.

- Én a munkatársaim miatt szeretek leginkább a Tescoban dolgozni – kezd bele Benedek – ahol már régóta pénztárosként keresem a kenyerem. A vásárlók néha ugyan kiakasztanak, de semmi sem lehet tökéletes. A bérezés szerintem nálunk megfelelő, hiszen tudom, más helyeken sokkal rosszabbul fizetnek. A fizetésemelésről ugyan most hallok először, és remélem érinteni fog engem is, de ha nem akkor sem lesz világvége. A vasárnapi nyitvatartásról pedig csak annyit, hogy én örülök neki, mert vasárnap sokkal jobb az órabér, és én szívesen is jártam ilyenkor dolgozni, hiszen rendesen megnyomta a tárcámat. Én szerencsére be tudtam osztani az időmet, aki pedig nem ilyen szerencsés és nem tetszik neki, hogy vasárnap dolgozni kell, keressen olyan munkahelyet ahol ez nem így van.

 

- Én személy szerint a bérezéssel nem vagyok megelégedve, bár igaz, hogy én csak 4 órában dolgozom a kaposvári Tescoban – meséli nekünk Móni.

Ugyan nem egy álom munkahely, de a lehetőségekhez képest nem rossz. Bár sokan gondolják azt, hogy pénztárosként dolgozni egyszerű és könnyű, ez nagyon nem így van.

Rengeteg dologra kell figyelni, a pénz forog oda-vissza, a vevő pedig siet. A béremelésről hallottam már, de azt is csak akkor hiszem el, ha a számlámon látom majd. A vasárnapi nyitva tartásnak pedig én egyáltalán nem örülök. Egyetlen egy fix szabadnapunk volt, amit a családdal és kikapcsolódással lehetett tölteni, és most ezt is elveszik tőlünk! Aki nagyon akarta, az pénteken vagy szombaton mindig el tudta intézni a bevásárlást, az élet pedig nem áll meg a Tesco nélkül.

Egy biztos, ha a Tesco valóban emeli a munkabéreket, akkor annak hatását legjobban a vasárnapi munkavállalók fogják megérezni, amennyiben vissza tudnak zökkeni az egy évvel ezelőtti állapotokhoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: