2016. 04. 12., kedd, 18:18

Ne kattintsatok minden hülyeségre! - új vírus árasztotta el az üzenőfalakat

Igazság szerint jól kiröhögtem az egyik kollégát, amikor megláttam hogy adatlapján landolt egy vírus, ami 18+ -os videós tartalmat hirdetett. Gondoltam vidáman, csak ő lehet ilyen szerencsétlen, hogy egy ilyen vírus landol az adatlapján. Korán örültem.

 

Csak egy újabb csalafintaság

Sajnos mindmáig nagyon sokan bedőlnek a Facebookos vírusoknak, amik havi rendszerességgel lepik el üzenőfalainkat, és győzzük kapkodni a fejünket és törölgetni a sok megjelölést, hívatlan posztot vagy üzenetet.

A legújabb ilyen fertőzés nagyon pofátlan, és eléggé elterjedt már a kaposváriak közt is, ma már kétszer is találkoztam vele. Ez még nem is lenne olyan sok, csak az a baj, hogy a saját üzenőfalamon virított.

 

 

Mindent megtesz a fertőzés érdekében

Ez a szörnyeteg igen agresszív módon tolja magát az arcunkba, hiszen nem elég, hogy egy megjelölés során jelzi, ismerősünk megjelölt egy 18+-os videóban, de a tartalmat - biztos ami biztos - üzenetben is megkapjuk. Aki pedig rákattint, készülhet a végtelenségig tartó bocsánatkérések osztogatására és a folyamatos törölgetésre, mert egy körben több tucat ismerősének is elküldi magát a vírus, rögtön a kattintás után.

 

 

Védekezzünk!

Ezzel a felhívással egyre gyakrabban találkozunk az online térben is, és a megoldást is legalább ennyiszer halljuk, ami pofonegyszerű - NEM kattintunk hívatlan, vagy ismeretlen tartalomra, üzenetre. Ennyi. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: