2016. 04. 10., Vasárnap, 18:18

Ide utaznak legszívesebben a kaposváriak 2016-ban

Az utóbbi három évben gyökeresen átalakultak az utazási szokások – halljuk ezt a TV-ből, rádióból, még talán a csapból is ez folyik. Ezen felbuzdulva megkédeztünk egy helyi utazási irodában dolgozót, mennyire igaz ez, és mit tud elmondani a kaposváriak utazási szokásairól. Kiderült, hogy nem csak az elmúlt években, de idén is változott a helyzet utazás-fronton.

A last minute-et felváltotta az előfoglalási kedvezmény

Míg 2013 előtt leginkább a last minute utakat kapkodták a kaposváriak, 2014-től sokkal inkább az előfoglalási kedvezményeket vették igénybe. Ez az ajánlatok sokkal kedvezőbbek, hiszen akár 30-35%-os kedvezményeket vehetünk igénybe úgy, hogy a foglaláskor csak előleget kell fizetnünk, valamint ezek mellett még bőven válogathatunk, hogy éppen lakosztályt szeretnénk-e foglalni, vagy beérjük egy tengerre néző, illetve standard szobával.

A námber ván Görögország

2013 és 2015 között egyre többen érdeklődtek Görögország iránt. A legtöbben egyénileg, vagy busszal utaztak. A kaposváriaknak ilyen szempontból szerencséjük van, hiszen több tour operator is hirdet ezekhez az utakhoz kaposvári felszállási lehetőséget. A legtöbben természetesen azokat az ajánlatokat foglalták le, ahol nem kértek erre semmilyen felárat. Görögországon belül nagy kedvenc még mindig Paralia és Sarti, de a tavalyi évben sokan utaztak például Korfu szigetére is.

Egy buszos görög utazás a pénztárcánknak is igen kedvező: egy két fős stúdióért június közepén fejenként 45.900 Ft-ot kell kiadnunk, ami már tartalmazza a buszjegy árát is. Egész csábító, ugye?

Jellemzőek voltak továbbá a repülős török utazások, melyek leginkább a rivérai részre összpontosultak. A török szállodák ugyanis olyan szolgáltatásokat adnak, amik még 4* esetén is a luxust jelentik. Ennek eredményeként nyilván a költségeink is megnőnek, de a szállodák többségében all inclusive ellátást kapunk, így a helyszínen már csak a kirándulásokra kell költenünk (ha akarunk).

Ha körutazás, akkor Montenegró és Albánia

A körutazásokkal kapcsolatban tavaly a legfelkapottabb kombó Montenegró és Albánia volt. Ebben az esetben a helyi felszállás esélytelen, de ha valaki bevállal egy plusz pécsi utazást, akkor no problem. Egy ilyen útra mindössze 69.900 Ft-ot kell szánnunk fejenként, amiért teljes ellátást is biztosítanak.

2016-ban bekavart a migránshelyzet

Az elmondottakkal szemben az idei évben nagy változások álltak be. Országosan és helyi szinten is visszaesett az előfoglalási időszakban történő foglalások száma, így például Görög,- és Törökország sem túl népszerű most. Az iroda dolgozói úgy vélik, hogy ide is el fognak indulni az utasok, de inkább visszaállnak a last minute akciókra, addig pedig kivárnak. Ennek oka valószínűleg a migránshelyzet.

Most leginkább a csoportos körutazások menők, valamint annak a rétegnek, amelyik megengedheti magának, az egzotikus utazások is egyre elterjettebbek. Az irodában voltak már foglalások például Kubába, Japánba, Dubaiba és a Seychelle-szigetekre is. Ezek árban nyilván a leghúzósabb kategóriába tartoznak. Egy japán körutazás például kb. 1.000.000 Ft fejenként.

Egy jó űrutazás 48 misiért?

Persze minden évben felmerülnek extrém kérések, vagy újabb piacra dobott ajánlatok is. Lehetőségünk van példának okáért Csernobilba utazni, vagy jelentkezhetünk akár űrutazásra is, mely “egyedülálló élmény MÁR 47.900.000 Ft-tól elérhető”. A repülés során megtapasztahatjuk a súlytalanság állapotát, és egészen 103 km magasról csodálhatjuk a Föld görbületét. Hát… köszi!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: