Lehet, hogy Balatonszemesen épül meg a gigantikus vízi élménypark?

2016. 04. 08., péntek, 10:04

Lehet, hogy Balatonszemesen épül meg a gigantikus vízi élménypark?

Nagyon úgy tűnik, hogy mégsem Almádi és Balatonfűzfő között, a Balaton északi partján épül meg a világ legnagyobb vízi szórakoztató központja. Lehet, hogy Balatonszemes lesz a befutó?

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, 600 milliárd forintos aquaparkot álmodtak a Balaton északi partjára, amely Balatonalmádi és Balatonfűzfő között épülne fel mintegy 1,7 kilométeres területen. Az Aqua Regnum Hungary ötletgazdája Gulyás Péter azonban nemrég friss információkat közölt a hvg.hu-val, amelyek szerint jócskán változtak a tervek.

 

A déli part sokkal vonzóbb

A projektgazda elmondta, hogy két, a Balaton déli partján fekvő település sokkal vonzóbb fogadókészséget mutat, mint északi társaik, így változhatnak az építési tervek. Az évi 65 milliárd forint árbevételt termelő komplexum helyszíne így jóval közelebb kerülhetne Kaposvárhoz és lehet, hogy még a Balatont se kell majd megkerülnünk ha egy kis világszínvonalú fürdőzésre vágyunk.

 

Vajon hová épül a giga aquapark?
Közlekedés, szállodák – jobb körülmények

A déli part esélyeit jócskán növeli a megközelítési lehetősége, hiszen a part meleltt futó M7-es autópálya segítségével kényelmesebb lenne megközelíteni az Aqua Regnumot, amelyet az autópálya egyik kihajtójához tennének. Ráadásul nem mellékesen bejelentkezett néhány nagyobb szállodalánc is, akik arra várnak, hogy eldőljön hová kerül a projekt, hiszen olyan szállodákat szeretnének építeni a közvetlen közelébe amelyek elbírják az irdatlan látogatótömegeket, amely a projektleírás szerint évi 3,5-4 millió látogatót jelent.

 

98%

Gulyás mindehhez hozzátette:

"A lehetséges befektetőkkel folytatott tárgyalások alapján 98 százalékra lehet venni, hogy megvalósul a beruházás"

 

A szakemberek úgy vélik, egy ilyen beruházásra Európának szüksége van, és vélhetően ez az interkontinentális idegenforgalomra is hatással lenne, hiszen egy ilyen aquaparkot még Amerikából is szívesen látogatnának a turisták.

 

 

Kaposvár is profitálhat

Ha végül tényleg változik az építési helyszín, és a giga-fürdőt a déli parton építik meg, abból mi is csak jól jöhetünk ki, ehhez nem kell turisztikai szakembernek lennünk. Gyorsan végigpörgetve a térképet a legvalószínűbb helyszínnek mi Siófokot tartjuk, de nem elképzelhetetlen, hogy Balatonszemesnél, Zamárdinál vagy akár Fonyódnál is megépülhetne az Aqua Regnum Hungary!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: