2016. 03. 23., szerda, 19:24

Ha pizzafutár vagy, nem fogsz örülni ennek a hírnek!

Sajnálatos hírt kell közölnünk a pizzafutárokkal: a kajakihordás új szintre lépett, köszönhetően az Ausztrál Domino cég találmányának. Ezen a héten a pizzás cég ugyanis felfedte a nagyvilág előtt az első és egyetlen pizzafutár robotját. Vajon mennyi idő kell majd, hogy teljesen felváltsák a kétkezi munkaerőt?

 

A DRU-ra keresztelt önálló kiszállító jármű megjelenésben talán R2D2-ra hajaz, de belül olyan technikával szerelték fel, hogy a harcmezőn is megállná a helyét. A kis robot a Domino és a Marathon Robotics kollaborációjának szüleménye. A prototípus súlya 450 font, azaz több mint 200 kg, ami garantálja, hogy az utcán ne tudjuk majd a hónunk alá csapni, a jó lesz otthonra elv alapján.

 

 

A robot tempója lényegesen lassabb, mint egy motoré vagy autóé, 20 km/h a maximális sebességge. A beszámolók szerint a DRU teljesen autonóm és időjárásálló, a megrendelt ételt pedig annak módja szerint a megfelelő hőfokon tartja.

 

 

A felmerülő akadályokat, mint kátyúk és kóbor kutyák, egy lézeres fényérzékelő segítségével kerüli ki, ami végignavigálja a megadott útvonal mentén.

 

 

Ha minden jól megy, külföldön már jövőre dolgoznak ezek az aranyos robotok, de mivel Magyarországon egyelőre nincs Domino's, megnyugodhatnak a hazai kiszállítók...

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: