2016. 03. 17., csütörtök, 11:42

Egyedülálló vetítést tartanak Kaposváron – akadálymentesen nézhetitek a Tanú-t!

Akadálymentesített vetítést szervez a Vidanet, a Civil Support Nonprofit Kft., a Vakok és Gyengénlátók Somogy Megyei Egyesülete, valamint az AKKU - Az Akadálymentes és Korlátlan Kultúráért Egyesület.

Április 1. - Egészségtudományi Kar

Egészen egyedülálló mozi élményben lehet részetek, ha április 1-én 15 órakor a kaposvári Egészségügyi Főiskolába látogattok. Az ötletesen csak „Mozi korlátok nélkül”-nek elnevezett program keretein belül ugyanis Bacsó Péter 1969-es filmszatíráját, A Tanú című filmet nézhetitek meg, mégpedig akadálymentesített változatban.

 

Mit takar az akadálymentesített változat?

A program célja, hogy nagyobb körökben is elterjedjen, hogy a kultúra mindannyiunké, és ugyanúgy tudják élvezni a látás és hallássérült emberek is a filmeket, ahogy mi. Kételkedve húzhatnánk fel a szemöldökünket az akadálymentesített mozi kapcsán, hiszen rögtön felmerülne bennünk a kérdés: miként tudnának a moziban megtekinteni egy filmet a vakok és gyengén látók, vagy  a hallássérültek? A válasz összetett, hiszen kétféle megoldás szükséges ehhez: audionarráció és speciális felirat.

A vetítés során a magyar nyelvű felirat a dialógusokon túl a zenei betétek, valamint a képen kívüli, dramaturgiailag fontos hangeffekteket is tartalmazza, míg a művészi szempontból fontos információkat az AKKU Egyesület narrátora tolmácsolja a nézők számára.

 

A vetítés ingyenes, de regisztrációhoz kötött

A rendezvényen való részvételhez regisztráció szükséges, amelyet EZEN az oldalon tehettek meg. A vetítés április 1-én pénteken 15.00-kor kezdődik az Egészségügyi Főiskolán, a Szent Imre utca 14/b szám alatt, ahol nem csak látás és hallássérült embereket várnak. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: