2016. 03. 07., Hétfő, 18:24

2016-os virágtendek nőnapra - segítünk, mit vegyél!

Még mielőtt jócskán belegubancolódnátok a kaposvári virágkínálatba és megvennétek az első utatokba eső virágot, érdemes pár percet rászánni, hogy kinek és mit akarunk ajándékozni nőnapra. Most szeretnénk nektek egy kis segítséget nyújtani uraim, ha úgy tetszik gyorstalpalót, hogy mik az idei virág trendek, kinek és mit érdemes vásárolni. Miért jó egy cserepes növényt választani, illetve milyen virágot illik vinni a munkahelyre, vagy a barátnőknek mi is jönne be leginkább. Egy kaposvári virágbolt tulajdonos, Ladány Ildikó volt a segítégünkre.

A tulipán tarol idén

Munkahelyre a kolleganőknek, a baráti társaságod hölgy tagjainak, huginak és nővérnek igazán jó választás lehet egy szál virágot ajándékozni. Erre a célra a legalkalmasabbak a tavaszi virágok. Idén tarolnak a frézia, jácint, az írisz és a legnagyobb sláger, a tulipán. Utóbbinál érdemes szem előtt tartani, hogy nem túl tartós virág, ezért olyat válasszatok, ami éppen hogy kipattant a bimbóból!

Támadnak a pasztell színek

2016-ban a pasztell színek a trendik, mint a halvány rózsaszín vagy a halvány kék, de a fiatalabb korosztálynál egy élénk narancssárga vagy királykékkel is nagy sikered lehet. Párunknak vagy anyunak tökéletes lehet egy rózsa is, amit a megszokott vörös színtől elrugaszkodva a szivárvány minden árnyalatában beszerezhettek már az árusoktól.

Pá-pá celofán!

A szálas darabok körében díszítésképpen érdemes egy-egy masnit vagy levelet csatolni a választott virághoz. A régen megszokott celofános csomagolások szerencsére mára teljesen kimentek a divatból. Figyelj oda, hogy abban az esetben, ha selyempapírba csomagoltatod a választott darabot, azt mindenképpen szedd le róla az ajándékozás előtt.

Cserepes virág

Cserepes virágot csak annak a hölgynek ajándékozzunk, akiről biztosan tudjuk, hogy szereti és szívesen gondozza ezeket a növényeket. Akkor érdemes cserepes növényben gondolkodni, ha tudod a női ismerősödről vagy családtagodról, hogy kertes házban lakik, így későbbiekben kiültetheti. Anyunak és nagyinak igazán jó választás, hiszen a kertben bármikor ránéz, te jutsz majd eszébe még évek múltán is.

A választék bőséges, íme a toplista, amit Kaposváron biztos megkaptok a virágboltokban nőnapkor: jácint, fokföldi ibolya, tulipán, guzmánia, vitorlavirág, mini rózsa, hóvirág

- hogy csak párat említsek.

Csokor

Egy csokor virág tökéletes a hozzád legközelebb álló hölgyeknek - barátnőnek, feleségnek vagy anyukának is. A virágárusok képben vannak az épp trendi színekkel, de érdemes odafigyelni, hogy a kiválasztott árnyalatok ne üssenek el egymástól. 2016-ban a legnagyobb sikert egy pasztell és fehér színekből összeállított csokorral arathatod. Ha lehet, ne rakassatok bele gyorsan kinyíló vagy elnyíló virágot, valamint a méretarányokra is érdemes figyelni.

10 darabnál kevesebb szál esetében páratlan számú virágot illik adni, felette pedig a páros megoldások működnek állítólag.

(Bár nem találtunk magyarázatot a páros-páratlan szám mivoltára, így ha ti tisztában vagytok vele, kérjük írjátok meg nekünk!) Idén tavasszal a csokrokhoz a legtrendibb virágok a tulipán, a szellőrózsa, bazsarózsa, boglárka és a rózsa.

Ha nem a megszokott kötött csokor megoldást választanátok, még mindig rengeteg alternatíva közül választhattok. A lányok imádják a 2015-ös év óta világsikerként terjedő dobozos megoldást, így sok árus a Million Roses-hoz hasonlóan a kiválasztott virághoz különféle átkötött dobozokat is kínál. De a kissé vintage megoldásnak számító felirattal ellátott, rengeteg színben kapható vödrökben és kis locsolókannákba is raknak már össze csokrokat, ezek is nagyon cukik.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: