2016. 02. 29., Hétfő, 19:09

Négy érmet hoztak el a somogyi tűzoltók a fekvenyomó versenyről

Több mint kétszázan indultak az Országgyűlési Őrség és a BM OKF Gazdasági Ellátó Központjának versenyén.

200 feletti súlyokat emelgettek

A katasztrófavédelem tizennyolc szervezeti egysége vett részt a rangos viadalon, ahol nemek, életkorok és testsúlyok szerinti kategóriákban mérték össze erejüket a bajnokságon indulók. A remek hangulatú versenyen induló kollégák közül többen mozgattak meg 200 kilogramm feletti súlyokat.

11 somogyi tűzoltó nevezett
A fekvenyomó bajnokság célja az erőfejlesztés népszerűsítése, a tűzoltók közötti bajtársiasság, sportbaráti kapcsolatok mélyítése. Az egyre népszerűbb próbatételre idén 11 somogyi tűzoltó nevezett. A bemelegítés után több helyszínen kezdték meg a versenyt férfi kategóriában 67,5 kilogrammos súlycsoporttól a 120 kilogrammig. 

A legnagyobb súly győzött

A Magyar Erőemelő Szövetség Versenyszabályzata alapján a rúdnak érintenie kellett a versenyző mellkasát, érvénytelen volt a gyakorlat, ha a fenék nyomás közben eltávolodott a padtól, vagy a rudat a mellről „pattintva” nyomják ki a versenyzők. A helyezést a bírók a legnagyobb súly teljesítése alapján döntötték el egyéni és csapatversenyben.

Junior kategóriában Veress Soma és Kálmán Dániel - saját súlycsoportjukban - a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

Kovács Gábor a tűzoltók között súlycsoportjában a legeredményesebbnek bizonyult, melyet aranyéremmel jutalmaztak. 

Kolozsi Sándor pedig ezüst éremmel térhetett haza. 

Az összesített pontszámok alapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata (Kálmán Dániel, Veress Soma Dániel, Vétek Zoltán, Horváth Attila, Farkas Bálint, Kovács Gábor, Kovács-Andor Tamás, Kolozsi Sándor, Marics Péter, Kakas Roland, Sovák Viktor) az ötödik helyezést szerezték meg.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: