2016. 02. 29., hétfő, 15:30

A legmenőbb kaposvári lánykérések

A párkapcsolati élet egyik legszebb és legemlékezetesebb pillanata a lánykérés. A kellően kreatív módon előkészített meglepetés biztosan örök emlék lesz mindkét fél részére. Most olyan maradandó élményeket olvashattok, melynek főszereplői kaposváriak, hiszen városunkban is előfordultak már a romantikus filmekhez hasonló jelenetek.

Orvosi csoda!

2012. márciusában történt a lánykérés. Egyik délelőtt jött egy telefon: Csabi, a párom volt az. Azt mondta nagyon szúr a szíve, menjünk el orvoshoz. Volt egy közös szívspecialista ismerősünk, aki „pont aznap rendelt”. Azonnal igent mondtam, hiszen nagyon megijedtem. Mikor a magánrendelőbe értünk és behívták röntgenre fel sem tűnt, hogy engem is mennyire invitál az orvos. Ott álltam és vártam mit mutat a felvétel, közben azon izgultam, hogy ne legyen nagy baj.

A doktor úr mosolyogva a kezembe adta a képet és annyit mondott: találtam valami elváltozást, amin csak egy valaki tud segíteni.

Azt sem tudtam, hogy hol vagyok annyira rémült voltam. Ránéztem a felvételre és nem hittem a szememnek. Csabi szívében egy gyűrű lapult!

Csak egy valaki gyógyíthatja ezt a betegséget...

Ekkor odalépett hozzám és letérdelt. Hirtelen leesett miről is van szó. Sírva mondtam ki a boldogító igent. Nagyon boldog voltam, de egyben haragudtam is, hogy ilyen „aljas” módon tette fel a nagy kérdést. Utólag elmondta, hogy ezt azért így készítette elő, mert tulajdonképpen anno egy sérülés hozott minket össze.

 

A focisták is lehetnek romantikusak

Sokan általánosítanak, hogy a focista pasik nem elég romantikusak. Ennek cáfolataként 2014. októberében egy Lábod-Osztopán mérkőzésen Lóki József a Lábod kapusa a meccs félidejében eljegyezte kedvesét, Szabó Mártát. A leendő menyasszonyt a kapus játékostársai vitték fel a pályára, a ceremónia helyszínére, ahol váratlanul gyűrűt húzott az ujjára a hazaiak hálóvédője. Természetesen a győztes mérkőzést követően hatalmas ünnepséget csaptak a legközelebbi étteremben.

 

Célba értek a cél után

Hasonlóan sportos módon kérte meg kedvese kezét Csécsei Zoltán is, aki tavaly nyáron a Deseda Ultramaratonon térdelt le a célba jutást követően szíve választottja elé. A boldogító igen kimondását követően több tucat futó és néző ünnepelte a boldog párt.

 

Dalban mondom el

Balogh Anikó énektanárnak is maradandóra sikerült a lánykérés, hiszen párja András sem fukarkodott a kreatív megoldásokkal! 2007 május 19-én arra eszméltem, hogy ismerős hangok, egy ismerős számot játszanak a szabadban. Pont dolgozatokat javítottam, a párom pedig a haverjaival focimeccset nézett az egyik bisztróban. Legalábbis addig a percig úgy tudtam. Mikor azonban odaléptem az ablakomhoz megdöbbenve konstatáltam, hogy a kedves tanítványaim között gitárral a kezében ott áll András is. Furcsa volt, hiszen tudtommal semmilyen hangszeren nem játszott. A legszebb az egészben, hogy azt a számot énekelték, amelyre 13 évvel ezelőtt lassúztunk a Corner étteremben. András emlékezett rá, hogy a „Piramis - Ha volna két életem” című dala alatt csattant el az első csók és jelentette kapcsolatunk kezdetét. Meghatódva futottam le a lépcsőn, ám a nagyobb meglepetés még hátra volt. A társas ház előtt lévő játszótéren egy hatalmas, rózsákból kirakott szív alakzat fogadott melyet addigra már körbe álltak a diákjaim, középen pedig a szerelmem várt.

Könnybe lábadt szemmel nyújtottam ki a kezem és válaszoltam neki „igennel”. A panellakások ablakából ekkor mindenki tapssal gratulált.

Olyan volt az egész mintha egy romantikus film jelenetébe csöppentem volna. Örökké emlékezni fogok rá.

 

 

Lánykérés a levegőben

Mi lehet annál romantikusabb, mikor a felhők közelében, a naplemente fáradó sugaraitól elalélva a kiválasztott hölgy ujjára felhelyezik a boldogságot jelentő gyűrűt? Az egyik kaposvári nő pont ezt a csodálatos érzést élhette át, hiszen párjával egy hőlégballon segítségével szálltak a város fölé, ahol aztán kimondhatta a boldogító igent. A repülés a Szondi utcától indult, majd Juta határában végződött, de valószínűleg örökre az egyik legemlékezetesebb út maradt számukra...

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: