2016. 02. 26., Péntek, 19:42

600 milliárdos aquaparkot álmodtak a Balatonra

​Érdekes tervek kerültek napvilágra a napokban Balatonalmádi és Balatonfűzfő környékéről. Az elképzelés szerint az 1,7 kilométer hosszú szakaszon, közel 900 méter szélességben húznának fel egy óriási, fedett futurisztikus vizes szórakoztató centrumot, közel 600 milliárd forint értékben.

A 2 milliárd eurós beruházás az Aqua Regnum Hungary nevet viseli, ötletgazdája pedig Gulyás Péter, aki elmondta, évek óta dédelgeti az álmot, amelyet mindössze három év alatt fel lehetne építeni. Az álom most valósággá válhat, hiszen egy komoly befektető jelentkezett nemrégiben, aki már a kormánynál is lobbizni kezdett az ügy érdekében.

Az elképzelés egészen elképesztő méreteket öltött. A 600 milliárd forintos büdzsé még csak a kezdet, hiszen a régióra vetített fejlesztési költség által mindez már több mint a duplájára, 1500 milliárd forintra kúszna.

A 1,7 kilométer hosszú és 900 méter szélességű, változó magasságú szerkezet alá mindent terveztek, amit csak el lehet képzelni: lesznek itt a Kárpát-medence összes gyógyvizét tartalmazó gyógyhatású medencék, vízisípályák, korcsolyapályák, szörfpályák, sziklaugró placc, vízesések, kajak-kenu és evezős tréningpályák, homokos fövenyű strand, pálmaligetek, vízi vidám- és kalandpark, vízi cirkusz és színház és édesvízi megaakvárium is.

Ezek mellé természetesen egy ötezer férőhelyes fedett parkoló és street food büfék társulnak,

na meg egy víz alatti luxusszálló, amelyet elektromos mini-tengeralattjárókkal lehetne majd megközelíteni.

Az egészen elképesztő elképzelés egyedülálló lenne Európában, amely miatt több millió látogatót várnak szerte a térségből. Várniuk is kell, hiszen ahhoz, hogy nyereségessé avanzsáljon a vállalkozás, évi 4 millió látogatót kellene fogadnia a centrumnak, ami igencsak megdobná a régió turisztikai értékét.

Az, hogy mi lesz a projekttel még a következő hetek kérdése, de az tuti, hogy mi az elsők között leszünk akik kipróbálják ha felépül!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: