2016. 02. 24., szerda, 15:14

Kaposváron rendezik a 2016-os Junior Ökölvívó EB-t!

Kaposvár történetének jelentős eseménye lesz a 2016. június 18-26. között rendezett Férfi Junior Ökölvívó Európa Bajnokság. Szita Károly polgármester és dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke szerdán jelentette be, hogy a somogyi megyeszékhely ad otthont a bajnokságnak.

15 millióval támogatja a rendezvényt a város

- Örömmel fogadtuk el az ökölvívó szövetség felkérését, hogy Kaposváron rendezzük meg az Európa bajnokságot, kezdte sajtótájékoztatóját Szita Károly. Kaposváron van az ország legeredményesebb utánpótlás egyesülete, a Ring SC. A sportág régiós központja is nálunk van. Nemrégiben pedig 15 millió forintból egy új ökölvívó csarnokot is kialakítottunk, folytatta a polgármester, aki azt is bejelentette, hogy az EB  megrendezését 15 millió forinttal támogatja Kaposvár.

 

Több ország is pályázott

Több európai ország  és magyarországi város is pályázott a bajnokság lebonyolítására. Dr. Csötönyi Sándor azt mondta: azért esett Kaposvárra a választás, mert itt az ökölvívásnak nagy hagyománya van, emellett nagyon komoly szakmai munka folyik a megyeszékhelyen.

 

A júniusi EB-re 300 versenyzőt és 60 sportvezetőt várnak.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: