2016. 02. 24., szerda, 14:46

A kaposvári mozi is Oscar lázban ég

Országszerte tisztelegnek a mozik a 88. Oscar-gála előtt azzal, hogy az Oscar-díjra jelölt filmeket ezen a hétvégén ismét műsorra tűzik.

 

Vasárnap jön az Oscar, a legnagyobb esélyes a Visszatérő

A filmes szakma legnagyobb elismerését, az Oscar szobrocskákat idén február 28-án vasárnap adják majd át, a hollywoodi Dolby Színházban, Los Angelesben. Az Amerikai Filmművészetek és Filmtudományok Akadémiája a 2015-ös év legjobb filmjeit és filmeseit fogja majd elismerésben részesíteni.

A legnagyobb esélyes idén a Leonadro Di Caprio nevével fémjelzett A visszatérő, amely egymaga 12 jelölést szedett össze, bár a Mad Max – A harag útja sem panaszkodhat a maga 10 jelölésével. A képzeletbeli dobogó legalsó lépcsőfokára a Mentőexpedició csücsült fel, a pórul járt Matt Damon filmje 7 jelöléssel várja a vasárnapot.

Azt, hogy melyik film hány szobrocskát ért, még nem tudhatjuk, viszont e remekművek közül néhányat most feleleveníthetünk, hála egy kezdeményezésnek, amely során a magyarországi mozik ismét műsorra tűzik a jelölést kapott műveket.

 

Kaposváron két jelölt filmet is újra vetítenek

A kaposvári Cinema City két olyan filmmel tiszteleg az Oscar-gála előtt amelyeket már nem vetítenek, mégpedig a már említett 7 jelöléssel dicsekvő Mentőexpedícióval, és az 5 jelölést kapott A nagy dobással. Aki pedig nem tudná, hogy miről is szólnak ezek a remek filmek, azoknak alább adok egy kis ízelítőt.

 

 

Mentőexpedíció

A Marson magára hagyott űrhajós sztorija az elmúlt évben nem csak a vörös bolygón kavart nagy port, hanem hazánkban is, hiszen A marsi című science fiction regény filmváltozatát kis hazánkban, Magyarországon is forgatták. A film nagy része az etyeki Korda Stúdióban készült, de találkozni néhány jelenet során a budapesti Bálnával is, amint NASA központként funkcionál. Aki még ezek után, valamint a 7 Oscar jelölés (Legjobb film, legjobb férfi főszereplő, legjobb adaptált forgatókönyv, legjobb hangvágás, legjobb hangkeverés, legjobb látványtervezés, legjobb vizuális effektek) után sem érez késztetést arra, hogy beüljön miatta a moziba annak itt a hajmeresztő sztori. A NASA űrhajósai egy hatalmas homokvihar következtében elhagyni kényszerülnek a vörös bolygót, azonban egyik társuk, Mark Watney a vihar során életét veszti. Legalábbis társai szerint. A fiatal mérnök-botanikus viszont túlélte a balesetet, azonban egyedül maradt a Marson, csak magára számíthat. Ő azonban nem adja fel, és a túlélés érdekében gépeket épít, élelmiszert termel, vizet gyárt és felveszi a kapcsolatot a Földdel. Azt, hogy mi lesz Mark Watney sorsa a vörös bolygón, ezen a hétvégén a Cinema Cityben megtudhatjátok!

Mentőexpedíció – Vasárnap - 14.10

 

 

A nagy dobás

Máig nyögik még sokan a 2008-as gazdasági világválság pénzügyi gondjait, amelynek hatása az egész világon érezhető volt. Ezt megelőzően 2005-ben volt négy kívülálló az Egyesült Államokban, akik felfedezték a globális gazdasági összeomlás első jeleit, amely egyúttal, lehet akár az ő pénztárcájuk vastagodásának első jele is. A Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell és Brad Pitt által játszott karakterek az átlagemberek számára is érthető nyelven mutatják be a nagy gazdasági összeomláshoz vezető utat, amelyet sem a bankok, sem a média de még a kormány sem akart észrevenni. A Michael Lewis könyve alapján készült film nagyszerűen mutatja be a négy férfi bátor kalandját, amikor mindennek és mindenkinek ellentmondva vágnak bele egy elképesztő befektetésbe. Ja, és a negyedik fal ledöntése is állandóvá válik a film során, kezdésképp egyből Margot Robbie teszi meg mindezt egy pohár pezsgővel a kezében, fürdőzés közben, mi kell még?

A nagy dobás – Vasárnap – 17.00

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: