2016. 02. 18., Csütörtök, 14:03

Kadarkútra ment betörni a nagybajomi brigád - akció közben kapták el őket

Előre kitervelték, hogy betörnek 

Február 17-én hajnalban M. Dezső gépkocsijával Kadarkútra szállította M. Szilárdot és H. Sándort, mert korábban előre eltervezték, hogy ott betörnek egy családi házba. A sofőr az ingatlantól nem messze kitette őket és elhajtott.

Rutinos akció volt

A két nagybajomi férfi elbújt a ház udvarában, és amikor a tulajdonos kivitte a szeméttárolót, addig egyikük a nyitott ajtón keresztül bement és elrejtőzött. Az értékek után kezdett el kutatni, amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek és elfogták a 34 éves H. Sándort.

A 37 éves M. Szilárd a szántóföldön keresztül elmenekült, majd telefonon értesítette F. László 33 éves nagybajomi lakost, hogy menjen érte Kadarkútra. Az általuk megbeszélt helyen éppen felvette a kocsijába M. Szilárdot, amikor a rendőrök elfogták őket.

Kettőjüket előállították, társukat Kaposmérőnél kapták el

Mindkettőjüket előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, miközben negyedik társukat, - aki előzőleg a bűntett helyszínére fuvarozta a két férfit – az egyenruhások Kaposmérő külterületén állították meg és fogták el.

Előzetesbe kerültek

A nyomozók F. Lászlót bűnpártolás vétség, a többieket lopás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: