2016. 02. 15., hétfő, 20:59

A világ megérett a pusztulásra: BARÁTKERESŐ alkalmazás készül!

Az idősebb korosztály napról napra méltatlankodva morogja tele a környezetét a véleményük szerint elkorcsosult világunk miatt, amin egészen a mai napig csak nevetni tudtam, megérteni nem. Aztán ma történt valami, ami megváltoztatta a véleményemet: lehet, hogy tényleg jobb lenne, ha lehúznánk a rolót a villámba!

Mitől fordult bennem ekkorát a világ? Attól, hogy találkoztam az Ameego-val, egy olyan alkalmazással, amely által a barátainkat tudjuk pótolni. Hogy a rossebbe  lehetne pótolni egy olyan személyt, akit valószínűleg már évek óta ismersz, néhány kattintással és online nyalakodással? Clay Kohut, az alkalmazás megálmodója szerint egyszerűen.

 

 

Az embereknek szüksége van az Ameegora!

Legalábbis a megalkotója szerint, aki gyorsan bemutatott azoknak, akik kritizálni kezdték alkalmazását mondván, az Ubert és a Tindert is sok kritika érte, és éri máig, mégis elképesztő népszerűségnek örvendenek. Na igen, de míg az Uberben egy gyors fuvart, a Tinderen pedig, nos végül is némelyek ott is szolgáltatást keresnek, addig az Ameego egy jóval bensőségesebb emberi kapcsolatra fókuszál, a barátságra.

Most persze lehet itt höbörögni, hogy hát de a szexnél miként lehetne már bensőségesebb kapcsolat?! Azonban nem kell itt álszenteskedni, a mai világban már jóval nehezebb egy igaz barátot, semmint egy gyors éjszakai partnert találni.

 

Másnap reggel ugyanis, az éjszakás kalandoddal nem lesztek barátok, bármennyire is sugallják azt a Hollywoodi mozik.

 

 

Na de mégis mi ez?

Az Ameego egy olyan alkalmazás, amelyet magányos vagy hirtelen hitehagyott embereknek fejlesztettek ki. Az app segítségével körbenézhetsz a környéken lévő személyek között, akik épp ráérnek, egy rövid chatelés, belövitek az árat, és a haver már a küszöbön, aki mindenre hivatott. Jöhet a közös esti filmnézés, sörözés, bulizás, vagy kisírhatod neki szerelmi bánatod és elmondhatod neki minden köcsögnek az exedet.

Csak nekem tűnik túlságosan extrémnek az, hogy a haverodnak fizetned kell szolgálatai után, mondjuk miután felmosott a padlóról az exeddel való szakítás után? Ha már a bizalmunkat is áruba bocsájtjuk, tényleg nagy szarban a haza.

 

Bármennyire fura, már tesztelik

Az alkalmazás már elindult, egyenlőre még csak New Yorkban és San Franciscoban tesztelik, azonban rövidesen az európai piacra is be kívánnak törni az alkalmazással. Személy szerint én nem tudom magamról elképzelni, hogy ha a haverjaim lemondanának egy esti megbeszélt sörözést, akkor ehhez az alkalmazáshoz fordulnék segítségért. Azt a pénzt, amelyet a „műbarátnak” pengetsz ki egy laza este után, inkább fordítsd egy ingyen körre a kocsmában, hidd el, gyorsan találsz magadnak egy-két hálás arcot, akikhez csapódhatsz az est hátralévő részében...

Aztán lehet, hogy tévedek, és valóban van keresnivalója az alkalmazásnak Kaposváron is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: