2016. 02. 09., Kedd, 18:43

Kaposváron is kezd elterjedni az Airbnb, a szálláskeresők Uberje

Az Airbnb egy globális szálláskereső, mely elsősorban a civil szállásokra van kihegyezve. Kereshetünk magunknak lakást, családi házat, de gyakorlatilag bármilyen kecót akár egy éjjelre is, de mi is meghirdethetjük rajta kiadó ingatlanunkat. Kaposváron és környékén is egyre többen használják a szolgáltatást.

Az itthoni szálláskeresőkkel hasonlóan itt is minden részletet megtudhatunk a keresett szálláshelyekről, de a személyes profiloknak köszönhetően jobban megismerhetjük a tulajdonost/bérlőt a beköltözés előtt, majd távozás után értekelhetjük is persze. A fizetés az oldalon keresztül történik, ami a használóinak kényelmes, de hasonló kérdéseket vet fel, mint az Uber-nél

Egy kaposvári panzió üzemeltető azt mondja, itt is ugyanazok a problémák, mint a magántaxizásnál - adózási és minőségbiztosítási problémák is vannak.

Mi van például, ha te elmész valakihez és megvág az áram, ki a felelős? Nekünk komoly biztonsági feltételeknek kell megfelelnünk, felelősséget kell vállalnunk a nálunk elszállásolt emberekért, ők hogy tudják megtenni mindezt?

Ezek a kérdések megválaszolásra várnak, de ettől függetlenül működik a rendszer, és használják is. Nyugatabbra már régebb óta ismerik, a Kaposvár környéki hirdetések között van több is, ami csak holland vagy angol nyelven elérhető, ami mutatja, hogy ott előszeretettel használják. Magyarországon persze a nagyobb városokban a legnépszerűbb, de megyeszékhelyünkön is használják már sokan.

Próbaképpen beütöttük a keresőbe Kaposvárt és az eheti hétvégét. Rögtön az első helyen egy Kossuth téri maszek lakást dobott le - vagány művészlakás Kaposvár főterén címmel.

Renáta 15 ezerért kínálja az egész lakást éjszakánként, 4 férőhellyel. Ahogy írja, "Két erkélyes polgári lakás Kaposvár történelmi főterén. Csendes, napfényes tájolású. Iparművész által tervezett és kivitelezett, mozaikokkal díszített, galériázott. Egy 32 m2-es és egy 9 m2-es szoba, konyha, étkező, fürdő és wc áll rendelkezésre."

Találni szerényebb hajlékokat is a belvárosban, ezt a garzont így hirdeti a tulaja:

Vannak persze komoly múltal rendelkező hirdetők is, a Pálma Panzió 1987 óta várja vendégeit a leírás szerint. A képek alapján szerelmi fészeknek is beillik az általuk kínált szállás:

Vidéki hirdetők is akadnak szép számmal, ők elsősorban külföldi érkezőket várnak, mint ez a szentgáloskéri tulajdonos is:

Ha kipróbálnád az Airbnb-t, ITT megteheted!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: