2016. 02. 01., hétfő, 10:20

A 74nullanulla kaposvári programajánlója februárra

Itt a hónap eleje, összegyűjtöttük nektek a legérdekesebb kaposvári programokat.

1. Megőrülsz az Amerikai fociért? Itt a helyed!


Ha nem szeretnéd a kanapéról bámulni az 50. Super Bowl óriási összecsapását, akkor a Bárány Fogadóban a helyed. Február 7-én várnak minden helyi rajongót a hajnali tivornyára. A beugró mindössze csak 3000 ft, amiért garantált egy jó adagnyi BBQ csirkeszárny és a leöblítésre pedig egy korsó sör. Ha mindez nem lenne elég, kivetítőn követhetitek végig a Denver Broncos és a Carolina Panthers gigászi csatáját.

 

2. Kaposvár legnagyobb farsangi bulija 74 módra

Jelmezeket készíts, idén február 20-án bulizzatok együtt a 74nullanulla farsangi partyján. Maskarákat elő, legyél szuperhős vagy csak a szomszéd Pista bácsi, öltözz be bárminek és irány a Chrome Garden! A részletekkel jövünk hamarosan.

 

3. Űzzük el a telet a Dorottya napokon

 

Február 5-től-7-ig élvezhetjük a kaposvári farsangi fergeteget a város megannyi részén. A versengő kedvűek az újra megrendezésre kerülő SEFAG Rönkhúzó versenyén és idén először a Citytrail versenyen mérhetik össze az erejüket, vasárnap pedig a Kométa 6. Farsangi Félmaratonon ereszthetik ki megmaradt energiáikat. A kicsiket a Szivárvány Kultúrpalotában várják majd farsangi játszóházzal és gyerekkoncertekkel. A farsangi felvonulás idén sem marad el, tehát irány a Kossuth tér, hogy lecsekkoljátok az óriási jelmezkavalkádot, részt vegyetek a tavaszvárási mulatságokban és a merészebb szerelmespárok bevállalhatják a Bolondesküvőt.

 

4. Rapid randi a Grundban

Szingli vagy Valentin napon? Semmi gond, a Grund megtalálja neked az igazit, vagy legalábbis megadja az esélyt rá. Február 13-án várnak minden egyedülállót, aki szeretne rátalálni leendő kedvesére egy Vak Randi keretein belül, este 19.00 órától. A belépés ingyenes, a jelentkezéseteket pedig a Grund Facebook oldalán, üzeneten keresztül tudjátok megtenni, február 12. péntekig. Másfél órán keresztül élvezzétek a beszélgetős, továbbülős, szerelembe esős programot, utána pedig adott a lehetőség a randit egy kis italozással folytatni. Ha nem szeretnétek egyedül lenni 14-én, mindenképp itt a helyetek!

 

5. Tragikomédia a Csikyben

 

Február 27-én tűzi premierre a Csiky Gergely Színház a Szerelem című darabot. Barta Lajos tragikomédiáját közel 100 éve veszik elő folyamatosan a színházak, hiszen igazi sikerdarabnak számít. Ha kíváncsiak vagytok egy egyszerre fájdalmas és mulatságos mesére, a Szalkay család három lányának, vőlegényekért folytatott szánalmas versengésére, irány a nézősor. A mosolygás garantált, hiszen igazán groteszk és merész humorral megspékelt darabot láthatunk a színpadon, amely a legkínosabb pillanatokban is nevetésre ingerel majd.


6.Viszlát Mr. Grey, Hello Mr. Black

 

Ha unod a Szürke ötven árnyalatát vagy csak túl nyálas volt a film, pillákat szegezni, hiszen jön a Fekete ötven árnyalata. A Horrorra akadva és a Feketék Fehéren filmek alkotói, sok év után új filmet dobtak vászonra, amiben betekintést kapunk Mr. Black játszószobájába, ahol mint írják, minden kemény és durva lesz. Bár vígjáték, de cenzúrázatlan és kőkeményen felnőtteknek fog szólni, Marlon Wayans a paródiafilmek királya, pedig tutira garantálja majd a jó szórakozást. Ha megnéznétek nagyvásznon, február 4-től van rá lehetőségetek.

 

7. Jótékonykodjunk szórakozva

 

A Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület zenés- táncos rendezvényre invitál minket, amelynek összes bevételét a szertár építésükre fordítják majd. Ha kedvet kapnátok egy Roxínházzal, zenés-bábos műsorral, bűvészshowal és táncbemutatóval megspékelt műsorra, akkor február 13-án megtaláljátok mindezt a Sportcsarnokban. Egész napos családi programmal is készülnek a szervezők, lesz trambulin, légvárak, népi játékok és arcfestés is. A nagyobbakat se szerették volna szórakozás nélkül hagyni, így színpadra lép majd a Children of Distance és MC Pita Ramos is, este pedig egy jótékonysági bálon vehették részt.

 

8. Ismét a kolbászoké a főszerep a Nagypiacon

 

Idén 5. alkalommal rendezik meg február 13-án a Kolbásztöltő Fesztivált a Nagypiacon. Ha igazi hazai ízekre vágytok, kötelező a látogatás, hiszen a frissen elkészült termékekből mindenki csíphet magának a helyszínen. Szombaton 8-12-ig serceg majd az olaj a kolbászok és hurkák alatt, de ez nem minden, hiszen a látogatókat bor-és pálinkakostoló ínyencségek várják majd. Garantált a jó hangulat és a finom ízek, de hogy a fületek se maradjon szárazon, élőzenével várják majd a népet.

 

9. Nekünk fog állni ez a László

 

Legalábbis február 17-én biztos, hiszen Hadházi László szórakoztatja majd a nagyérdeműt önálló estjével, a Nekünk áll a Lászlóval az Agórában. A Dumaszínház keretein belül este 19.00-tól élvezhetitek a humor nagyágyújának műsorát, Bellus Istvánnal vegyítve, mindössze 2700 Ft-ért. 

 

10. Valentin napi vacsi a Bárányban

Arra az esetre is van tippünk, ha pároddal szeretnéd tölteni a Valentin napot, ugyanis a Bárány Fogadó nagyon friss és baráti árú ételsort állított össze.

A három fogás: 

  • zeller hableves libamáj pralinével, zeller szalmával
  • kacsamell bőrén sütve, polentával, lilakáposzta pürével, rózsaborsos burgonyafánkkal 
  • belga csokoládé szuflé eper kaviárral, pezsgős sorbettel

Ezt a triót a pénztárcabarát 3.800 ft-ért kínálják, szóval időben foglaljátok le a helyeteket a két szám egyikén: (+36) 82 527 600 vagy (+36) 30 916 47 55

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: