2016. 02. 01., hétfő, 16:10

Bebarangolhatod Dali világát ebben a 360 fokos videóban

Lehet, hogy hamarosan már nem csak csodálhatjuk a festményeket, hanem akár körbe is járhatjuk őket, belülről.

A Dali múzeum most egy olyan újdonságot mutatott be, amelytől sokaknak leesett az álla a napokban. Salvador Dalira és munkásságára nagy hatással volt egy festőművész, Jean Francois Millet, akinek egyik alkotását, az Angelust szürrealista megközelítésben újjá is értelmezte. Ez az alkotás, mostantól  a Dali múzeumban kapott új életre, hiszen a festményt most virtuálisan is megalkották, ahová „betérhetünk”  a manapság közkedvelt speciális szemüvegeknek hála.

 

 

A virtuális kalauzolást egy egymás kezét fogó férfi és gyermek kezdi, akik két, monumentális szobor előtt állnak. Az utazás során körbejárhatjuk a teljes területet, egy teljesen új aspektusból megismervén az alkotást, miközben a háttérben Dali spanyolul kalauzol minket, Isten hangjaként.

 

 

Elgondolkodtató az újítás a Dali múzeumtól, és nem vennék rá mérget, hogy egyhamar ne digitalizálnák ilyen módon az ismertebb, híres műveket, hogy sétálgathassunk a jövőben Mona Lisával, vagy nézhetnénk be a kulisszák mögé Az utolsó vacsora alkalmával.

 

 

Mondjuk menő lenne a digitalizált retro-Kaposvár utcáin is barangolni, ha adhatok ilyen ötleteket a kaposvári művészeknek is...

Addig is, barangoljátok be Dali világát ebben a 360 fokos aktív videóban:

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: