2016. 01. 26., kedd, 11:48

Mozi hétvégén? Ezekre ülj be!

 

Nagyfater elszabadul

Zac Efron legutóbbi filmjeinek nagy részében bulizó, macsó, nőfaló fiatalt, javarészt önmagát alakítja, amelyek rendre nagy sikert aratnak a High School Musical-en felnövő generáció körében, azonban most, egy másik célcsoport is előtérbe kerül legújabb filmjének köszönhetően. Ez a korcsoport a Robert De Niro filmjein felnövő alakulat lesz, akik bírták az öreg nyers humorát, katonás rendjéből fakadó poénokat, vagy állandó beszólásait, mint ahogy azt az Apádra ütök című filmben is nagyszerűen prezentálta a Bekúr sógor.

Most azonban a két karakter felcserélődik, hiszen Zac játssza a komoly, karrierista, házasodni készülő fiatalembert, Jason-t, míg De Niro egy laza, bulizni vágyó, piás, fiatal lábakat hajszoló nagyfatert, Dick-et testesíti meg.

A sztori szerint Jason épp elvenni készül élete szerelmét, a főnöke kicsi lányát, hogy ezáltal társtulajdonossá váljon apósa ügyvédi irodájában, és a nagymenők útjára lépjen. Ekkor érkezik azonban a rossz hír, hiszen elhunyt a nagymamája, akinek gyászoló férje most épp Jason társaságára vágyik, hogy együtt vessék bele magukat a daytonai Tavaszi Szünet partiba!

A Nagyfater elszabadul tényleg egy igazi road-movie, amely során a piából, dögös csajokból és az oltári bulikból nem lesz hiány, valamint ha az előzetesekben ellőtt poénok színvonalát tudja tartani a páros az egész film során, akkor egy nagyon jó kis vígjátékkal zárhatjuk le az idei év első hónapját!

 

 

A kaposvári Cinema Cityben:

Péntek: 15.30, 17.40, 19.50, 22.00

Szombat: 12.10, 15.30, 17.40, 19.50, 22.00

Vasárnap: 12.10, 15.30, 17.40, 19.50

Hétfő, Kedd, Szerda: 15.30, 17.40, 19.50

 

 

Saul Fia

Első magyar filmként kapott Golden Globe-ot, és a legnagyobb esélyes a külföldi filmek között az idei Oscar díjra. Nemes Jeles László filmje egy 27 éves csendet tört meg az Oscar jelöléssel, amelyre a kritikusok szerint is a magyar filmnek van a legnagyobb esélye. Röhrig Gézával a főszerepben a Saul fia egy már jól ismert témát, a holokausztot dolgozza fel, egy egészen más szemszögből.

Saul az auschwitzi náci koncentrációs táborban a Sonderkommando egyik tagja, akinek feladata, hogy minimális kényelmi előjogok tudatában, a deportált embereket terelje a gázkamrába, ahonnan holttestüket később a krematóriumba szállítja. A felfoghatatlan munkafolyamatért cserébe a sonderkommandósokat "jobb" bánásmódban részesítették, azonban tagjait, mint a „titkok őrzőit” néhány hónap után kivégezték. Ennek tudatában vannak Saul társai is, akik fegyveres lázadásra készülnek, a főszereplő gondolatait azonban váratlanul más gondolatok ostromolják.

Saul az elégetésre váró holttestek között saját fia élettelen testére bukkan, így a szökés helyett egy másik, lehetetlen küldetésbe kezd: kicsempészni szeretett fia holttestét egy rabbinak, hogy méltóképp temethesse el.

Küldetése érdekében saját életét is feláldozná, amit a körülmények tudatában már nem igazán lehet életnek nevezni.

A kaposvári Cinema Cityben:

Péntek, Vasárnap, Kedd: 18.00

A Szivárvány Kultúrközpontban:

Február 8-án: 17.00, 19.00, 10-én: 17.00

 

 

Pofázunk és végünk Miamiban

A Bad Boys paródiájának ugyan nem tekinthető a Pofázunk és végünk, mégis volt, hogy az első rész során néhol mosolyra húzódott a szám, látva Ben (Kevin Hart) bénázásait a macsó zsaru, James (Ice Cube) oldalán. Az első részben még ugyan voltak jól ülő poénok, mikor a sógorát maga mellé vevő nyomozó, a húgára utazó törpét túráztatja rosszfiúk gyűrűében.

Nos, nem gondoltam volna, hogy a párosban van még egy folytatásra elegendő lendület, de a film bevételei nem engem igazoltak, így hát elkészült a Pofázunk és végünk Miamiban! Kevin Hart itt sem magasabb, amire a poénok java része továbbra is utazik, viszont ezen az első rész már rugózott eleget, így semmi újdonságot nem kaptunk személyétől.

A sztori szerint már házasságra készülnek asszonyával, mikor Jamest Miamiba szólítja a kötelesség, ahova magával viszi sógorát is. A tengerparti nagyvárosban aztán előjön a Grand Theft Auto feeling, amely utalások csak a játékban oly jártas nézők számára jelentenek valamit, míg mások ezeket látván csak értetlenül vakargathatják a fejüket.

 

 

A színészgárda jócskán bővült, amiből látszik, hogy nagyobb volt a büdzsé, hiszen csatlakozott a duóhoz a Másnaposokból jól ismert idióta, Ken Jeong, Benjamin Bratt, a bombanő szerepét pedig ezúttal Olivia Munn vállalja magára. Arról, hogy mennyit lehet majd röhögni a néhol már-már kínos jeleneteken, mindenki tapasztalja meg maga, a mozikban!

 

 

A kaposvári mozi, egyenlőre még nem tűzte műsorra az alkotást.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: