2016. 01. 21., csütörtök, 15:28

Mi ma ünnepeljük az ölelés világnapját!

Évről-évre, persze más és más dátumokon, minden ország megtartja a saját Ölelés Világnapját. Kevin Zaborney fejéből pattant ki az ölelkezésnek szentelt ünnep gondolata, amit legelőször 1986 január 21-én ünnepeltek Michiganban, Amerikában.

Bár Magyarországon október 15-re lett datálva az ünnep, július első szombatja, december 4-e és persze január 21-ét is az Ölelés Napjának tartják a világ egyes részein, emellett kampányszerűen is tartanak különböző szervezetek ölelés napját az év más-más időpontjaiban.

 

 

Mivel minden oldalon azt írják, hogy szabadon választhatod ki, hogy mikor ünnepelnéd meg a jeles napot, mi a január 21-ét választottuk. A döntésünknek persze több oka is van, az egyik, hogy nem szeretnénk eltérni a tradícióktól, a második pedig igen praktikus: a téli depresszió és levertség ebben az időszakban igazán elterjedt az emberek körében, ezért hogy legyen valami pozitívum a fagyos napokon és hogy ünnepeljünk valamit Karácsony és Valentin nap között, ez lett a legmegfelelőbb időpont.

 

 

A nap fő célja, hogy arra ösztönözzön bennünket, hogy gyakrabban öleljük meg a körülöttünk lévőket, ezzel kimutatva, hogy támogatjuk és szeretjük őket. Bár Zaborney azt mondja, először azért kérdezzünk rá, hogy megtehetjük-e, mielőtt valakinek hirtelen a nyakába ugranánk. Meglehet, hogy zavarban vagytok az érzelmeitek kimutatásával, de ez egy igazán jó alkalom, hogy kifejezzük őket és pótoljuk egymás szeretet hiányát egy öleléssel, ami még mentálisan is segíti az egészségünket.

 

 

Ennek apropóján délután a Kossuth téren és a Fő utcán szeretnénk öleléseket osztogatni nektek, hogy ezzel is kicsit feldobjuk a napotokat és az endorfin szinteteket. Tehát aki bevállalna egy 74nullanullás ölelést, figyelje az óriás táblát a központban, INGYEN ÖLELÉS felirattal! Ha pedig egy 100-ast is dobtok egy összeborulásért, fene egye, megy majd a boros kasszába...

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: