2016. 01. 14., Csütörtök, 08:42

Azt hazudta a kaposvári házaspár, meghalt a gyermekük, hogy adományhoz jussanak

Csalás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy kaposvári házaspár ellen, akik országszerte szervezeteket csaptak be, hogy pénzhez és adományhoz jussanak. Összesen húsz sikeres “akciójuk” volt – derül ki a Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

Családi tragédiákra hivatkoztak, sokan bedőltek

A kaposvári házaspár elsősorban egyházi intézményeket, karitatív szervezeteket keresett fel. Kölcsönt, segítséget kértek, általában családi tragédiákra hivatkoztak, például, hogy meghalt a gyermekük vagy más hozzátartozójuk, illetve, hogy vállalkozást szeretnének indítani.  A kiszemelt szervezetek szinte minden esetben adtak kölcsönt, volt, aki pár ezer, míg akadt, aki több tízezer forintot, vagy éppen értékes eszközökkel, például számítógéppel, vagy élelmiszerrel segítették a családot.

Kisgyermeküket is magukkal vitték

– Ezen kölcsönkérések alkalmával a házaspár több esetben magával vitte kiskorú gyermeküket is azért, hogy a kölcsönt nyújtók őket megsajnálják és így pénzhez jussanak. A vádlottak Pécsett kívül Somogy megyében, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is hasonló módon csaltak ki különböző összegeket – közölte a főügyész.

Magánszemélyeket is átvertek

A csalók ráadásul magánszemélyektől is kértek kölcsön, így kórházakban, új munkahelyükön, az utcán is ismerkedtek. Többször kaptak pénzt és minden esetben azt ígérték, visszafizetik azt. 

Több évre rács mögé kerülhetnek

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség 20 sértett sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a házaspárral szemben, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: