2016. 01. 12., Kedd, 16:00

Youtube videókból tanulta a szakmát a kamu szempilla stylist - egy kaposvári lány most borította a bilit! - FRISSÍTVE

Lehet hogy ti is elkaptátok azt a posztot facebookon, ami egy magát okleveles szempilla stylist-nak mondott hölgy "áldozatainak" képeivel figyelmeztet rá, hogy még véletlenül se menjen hozzá senki, mert pórul jár. A kép alatt mára 300x megosztás és megannyi lájk hirdeti, hogy a kaposvári lányok összefogtak a szakbarbár szempillás ellen.

Bernadett posztolta a fent említett képeket, így őt kerestük fel, hogy megtudjunk tőle pár részletet a műalkotásokról. Betti 2013-óta dolgozik a szakmában, valóban okleveles szempilla stylist-ként, tehát van gyakorlata a dologban.

Elmondása szerint az ötödik javításra érkező ember után telt be nála a pohár, ezután hívta fel a figyelmet a hölgyre, aki tanult szempillásnak adja ki magát az interneten, de mint kiderült, valószínűleg csak Youtube-ról "tanulta" a szakmát. A hölgy, akit több hozzászólásban Martinaként emlegetnek, a Kincses Bánya facebook oldalán hirdette meg magát, várva gyanútlan áldozataira.



Bár a képeken egyértelműen látszanak a botrányosra sikerült felhelyezés  következményei, azért megkérdeztem tőle, hogy pontosan milyen hibákat észlelt rajtuk.

- Tudva illendő, hogy amellett, hogy milyen szempillával dolgozik valaki, nagyon fontos a ragasztó minősége. A képen látható szempillákon valószínűleg pillanatragasztó, vagy valamilyen olcsó készítmény lehetett, mert mint tapasztaltam, nem volt egyszerű leoldani az ezzel felragasztott pillákat. Rossz ismérve még ezeknek a készítményeknek, hogy a szemhéj viszket tőlük, bedagad, és vízcseppre hasonlító nedvezést is tapasztalhatsz a szemhéjadon.

Másik problémás dolog, hogy a hölgy a készítményeit 4D-s alkotásoknak adta elő. Ezek a pillák vékonyak és igazán ívesek, a hozzám érkezett kárvallottakra viszont vastag, kemény, műanyag, ívvel nem rendelkező pillák lettek felragasztgatva.

A legdurvább esetnél konkrétan egy szemhéjba ragasztott kővel szembesültem, alig akartam hinni a szememnek.



A képen feltűnő még, hogy szempillánként kb. tíz darab lett felhelyezve, ami nem túl esztétikus, arról nem is beszélve, hogy különösen káros hatást gyakorol az eredeti pillákra. Szempilláink, főleg ha valakinek kicsi, vagy vékonyak alapból, nem bírnak el ekkora terhelést. A kitépődő szempillák nem csak fájdalmasak, de a szemünket se tudjuk ilyen teher alatt rendesen ki-becsukni, és a legnagyobb baj, hogy kitépődnek, ami szempillaritkuláshoz vezethet.

Martinánk egyébként 3-5 ezer forintért "dolgozott", ami kecsegtető is lehetne, ha nem ismernénk a miértjét. 

Nem árt tudni, hogy Kaposváron a minőségi 4D szempillák felhelyezéséért az első felrakásnál 7-8 ezer forintot kérnek, míg a töltés 5-6ezer körül mozog. 

Ne sajnáljátok a pénzt a jó munkára, mert sokkal többe kerül, ha egy félre sikerült, tönkrement szempillát kell hetekig kenegetni és ápolni, hogy visszanyerjétek az eredeti állapotát!

FRISSÍTVE:

Megkeresett bennünket a cikkben említett Martina is, mert szerinte több valótlanságot is állítottak a fenti facebook posztban.

Állítása szerint, bár valóban hirdette magát a Kincses Bánya oldalán, kizárólag 8-10 állandó barátjának, ismerősének csinálja a szempilláit, és azt sem állította soha, hogy képzett szempilla stylist lenne. Elmondása szerint hozzá is érkezett már sok vendég, akinek elrontották a felrakást, csak ő nem teszi szóvá. Ő egyébként kizárólag minőségi termékekkel dolgozik, egy képet is küldött ezekről:

Azt mondja, hogy az ő, de egyébként más szempillái is nagyjából úgy szoktak kinézni 4-5 hét után, mint a képen látottak, ezért nem érti a felháborodást. „ezek szerint akkor senki sem tud normálisan műszempillát építeni?” – Teszi fel még a költői kérdést…

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: