Most jó szolárium tulajnak lenni!

2016. 01. 12., kedd, 12:03

Most jó szolárium tulajnak lenni!

Sokan télen sem tudnak lemondani a nyári barnaságról, ezért előszeretettel járnak szoláriumba, ezzel fedve a hűvös hónapok okozta „szoba” sápadtságot. Kíváncsiak voltunk, hogy nálunk mennyire pörög a piac, mik a trendek, ezért körbeérdeklődtük a kaposvári szoláriumokat.

Jelentjük: nem fog felkopni az álluk!

Az általunk megkérdezett helyi szoláriumok vezetői szerint nincs okuk a panaszra. Főleg az őszi-téli időszak az, amikor igazán pörög a biznisz. Rögtönzött közvélemény kutatásunk eredményeként kiderült, ilyenkor akár napi több tucat vendég is megfordul egy-egy stúdióban, akik közül a legtöbben 18-35 év közötti fiatal lányok, de nem kell megijedni: a pasik sem maradnak tétlenek, hiszen kb. 25%-ban ők is megjelennek a színen. A legtöbben átlagosan 6-12 perc között barnulnak, és nagyjából heti két-három alkalommal térnek be. Tehát, a kaposvári szoli közösségbe tartozókról kijelenthető, miszerint nagyjából hetente 1500-2000 forintot szánnak megfelelő bőrszínük eléréséhez. Persze, ez a törzsmag. Ezen felül jönnek a szezonálisan barnulók, akik szintén sokat hoznak a konyhára.

 

 

A csokibarna nem menő

Azt, hogy épp mi a trendi bőrszín, a divat határozza meg. Nem biztos, hogy meglepődtök rajta, ha eláruljuk: már tavaly sem volt olasz a csokibarna dekoltázs. Az árnyalatok helyett jóval inkább a gépek és azok különböző hatásai, erősségei kerültek előtérbe. A fekvő gépeket például még mindig többen preferálják az álló masinákkal szemben, hiszen a vendégek szerint az utóbbi jóval kényelmesebb.

Nagyon fontos ma már a barnulás mellett a bőrünk táplálása, illetve a csövek minősége. Kaposváron például igen népszerűek a Collatan csövek, melyek serkentik a kollagén újratermelődést, ezáltal hidratálnak, valamint kisimítják a ráncokat.

 

Sokan emellett a külcsínre is adnak. Találhatunk olyan stúdiókat, ahol a csöveket különböző fényeffektusok és a testrészek között külön állítható hűtési rendszerek teszik vonzóvá. Végül azt is elmondhatjuk, hogy aki egyszer elment egy szoláriumba, az általában ott is ragadt. Így nagyjából mindegyik üzletnek megvan már a vevőköre – mondta Tóth Anita kaposvári szolárium tulajdonos.

 

A barnaság ára

Kaposváron szalonfüggő, hogy mennyiért feküdhetünk be az uv-fénybe. Néhány helyi üzlet kínálata szerint egy 5–6 perces zsetonért 400–600 forintot kérnek, de volt olyan szolgáltató is, ahol 14 perc alatt 799 forintért válhatunk csokiszínűvé. A 10 alkalmas bérletek 4000–8000 forint körül mozognak, és általában mindenhol adnak pár száz forintos kedvezményt a teljes árból.

 

Egy kis nyár a télben

A barnuláson felül azért akad még jótékony hatása a pár perces programnak. Egyrészt feldobja a napunk a téli szürke időszak idején, másrészt segítséget nyújt a zsíros bőr, a pattanásosság, az ekcéma és a pikkelysömör kezelésének egyes eseteiben. Persze, csak akkor használ, ha okosan alkalmazzuk. Például rendkívül fontos, hogy mikor szoliztok, legyen nálatok telefon, hiszen szelfi nélkül mit sem ér az egész!

 

 

 

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: