2016. 01. 05., kedd, 14:38

Meteorológiai riasztást is kiadtak az ónos eső miatt! Akár 5 milliméter is eshet Kaposváron

Az OMSZ január 5-én Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Zala megyére másodfokú (narancs), Vas, Veszprém, Békés, Csongrád megyére pedig elsőfokú (citromsárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki tartós ónos eső miatt. Kora délután négy Somogy megyei járásra citrom riasztást adott ki az OMSZ.

 

Kora este érkezik és reggelig is tarthat

A legfrissebb előrejelzés szerint az ónos esővel járó csapadék kedden kora este érkezik Magyarország déli része fölé, a Dráva vonala mentén lép be az országba, majd fokozatosan csökkenő intenzitással halad kelet felé. Az ónos esőzés várhatóan szerdán a hajnali órákig, de legkésőbb reggelig tart majd. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az ónos eső mennyisége a déli országrészben 0-5 milliméter között valószínű, Baranya és Somogy megye déli részén azonban kis eséllyel az 5 millimétert is meghaladhatja.

 

 

Téli gumi, hólánc legyen!

A katasztrófavédelem azt kéri, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy a térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről.

 

Hogy mi az az ónos eső? ITT írtunk róla!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: