2015. 12. 28., Hétfő, 20:05

Karácsony utáni dömping, avagy mi folyik itt Kaposvároon?

Az ügyesebb és megfontoltabb versenyzők már hónapokkal az ünnepek előtt beszerezték az ajándékokat a fa alá, de karácsony után sajnos ők is ugyanakkora gondba kerülhetnek, mint a kissé megcsúszott 23-án vásárló társaik. A karácsonyi ajándékok egyenesen arányosan vonzzák magukkal a termékcseréket, rossz méret, szín vagy a hibás anyag miatt.

Mi folyik itt Kaposvároon?

Ezzel meg is érkeztem a témámhoz, azaz hogy mi a lópikula folyt ma a városban, hogy az üzletekben korzózó emberek száma elérte a karácsonyi dömping előtti méreteket?! Délután 2 és 5 között bevették a boltokat a kutyások, babások, nagycsaládosok és az összecsapódott barinő csapatok.

Riszpekt az eladóknak! 

Találkoztam levállalással, kiabálással, olyan érzésem volt, mintha egy magvadult hangyabolyban lennék. Szegény eladókat ilyenkor kitüntetném, egyrészt a türelmük miatt, másrészt mert tudom, hogy ahhoz, hogy te vissza tudj cserélni egy ajándékodat pénzre, ruhára, ajándékkártyára, ketten kellenek a kasszába a tanúzás végett.

Törvény szerint csak a hibás termékeket kellene cserélniük

Ne feledjétek, az, hogy karácsony után több nappal visszaválthatjuk a ruhadarabjainkat, privilégium. Az üzletek az év többi részében három napos cserével, levásárolhatósággal vagy pénzvisszafizetéssel dolgoznak. Az ünnepekre való tekintettel ilyenkor kivételt tesznek és több üzletben december 31-ig vagy karácsony után számított 8 napig cserélhetitek vissza a ruhákat, amire vásárláskor mindenképpen érdemes rákérdezni.

Ha még így sem győztelek meg titeket, mondok egy jobbat: törvény szerint csak a hibás termékeket kellene cserélniük, persze azt is blokk és/vagy jótállási jegy ellenében, használatlanul és még akkor sem biztos, hogy pénz formájában kapod vissza az ajándékra fordított összeget. Tehát, kedves házisárkány módra üvöltöző lányok az üzletekben: visszafoghatnátok picit magatokat, ha az eladó suttogva megkérdezi, hogy ráteheti-e egy későbbiekben levásárolható kártyára az összeget...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: