2015. 12. 14., Hétfő, 09:14

Új szintre emelkedik a kunyizás! Hamarosan SMS-ben is küldhetünk pénzt

Az ünnepek közeledtével sem tétlenkednek a Google munkatársai.

Ahelyett, hogy nagybevásárlást tartottak volna a Black Friday-en, vagy épp a karácsonyi ajándékokért verekednének az egyik hipermarketben, inkább egy új funkcióval bővítették a szolgáltatásaik már amúgy is széles palettáját a Google emberei.

Ez alkalommal a Google Wallet esett át ráncfelvarráson, a cég saját pénzküldő rendszere, amelynek segítségével pénzügyi tranzakciókat tudunk végrehajtani gyorsan, egyszerűen. Eddig a pénzküldés ezen formája mégis igen körülményes volt, hiszen mégis csak pénzről van szó. Rengeteg adat volt szükséges még az apróbb utalásokhoz is, ezért sok felhasználó inkább nem is vette használatba a Google appját, hiszen már-már egyszerűbb volt a bankuk online rendszeréből utalgatni. Ez valószínűleg feltünt a srácoknak, és leegyszerűsítették a formulát: mostantól elég csak egy SMS-t küldenünk egy utaláshoz!

És hány millió adatot kell megadnom abban az SMS-ben?

Hihetetlen, de csak egyet: azt, hogy mennyi pénzt akarsz utalni. 

A Google Wallet újítása tehát az, hogy az alkalmazást használva csak bepötyögöd a haver számát, aki épp kölcsön kért tőled 2 ropit, hogy fizetni tudja a sarki talponállóban a négy whisky-kóláját, és már mennek is az ezresek!

Az alkalmazás egy SMS-t dob a srácnak, aki egy visszaigazoló linket kap az utalásról, amire rákattintva megadja a bankkártya adatait, és már ki is tudja fizetni a szeszt. Ezzel a funkcióval tényleg bárkinek lehet küldeni forintokat, hiszen nem szükséges, hogy a fogadó fél rendelkezzen a Google Wallet applikációval.

Akarom. Most!

Ne szaladjunk annyira előre! Valamiért megint kimaradtunk az újítás érintett országainak első köréből, ezért még csak az Egyesült Államokban és néhány nagyobb ázsiai országban érhető el az új funkció. Úgy tűnik, a forint átváltása továbbra sem megy annyira jól a Szilícium-völgyben, hiszen hasonló lehetőséggel élhetnek már a Messenger és Twitter használók is szerte a világban, kivéve persze Magyarországon. Pattogatott kukoricával az ölemben, izgatottan várom, hogy a három applikáció közül melyik fut majd be elsőként itthon is, hogy a közismert kunyizók új szintre emelhessék képességeiket végre már hazánkban is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: