2015. 12. 04., péntek, 08:23

Ma van a Csokis keksz, a Dobókocka és a Viselj barna csizmát világnap is!

December 4-e több szempontból is jeles napnak minősül, hisz ezen a napon van a Csokis keksz, a Dobókocka és a Viselj barna csizmát! világnap is.

Csokis keksz 

 

Lehetnek akár gyümölcsösek vagy csokisak, porhanyósak vagy fogakat próbálóan kemények, mindenki rajong ezekért a kekszekért világszerte, így nem is kérdéses miért kapott magának egy "ünnepnapot" a sütemény. Egy San Francisco-i keksz gyár, a Blue Chip szervezett először 1987-ben csokis keksz napot és gyorsan el is terjedt a híre az ünnepnek, hiszen a következő évben már rengeteg ország is velük együtt ünnepelte december 4-én. A jófejebb helyeken, ezen a napon ingyen kekszeket osztogatnak az arra járóknak. Itthon nem valószínű, hogy találtok ilyen boltot, ezért a lustábbak szerezzenek be egy csomaggal valamelyik üzletben, a szorgosabbak pedig tervezzenek be egy sütést, hogy megfelelően ünnepeljétek a csokis keksz világnapját!

 

Viselj barna csizmát!

 

A Viselj barna csizmát! nap lényege, hogy a mindennapos sztenderd fekete cipők után, merj változtatni, ne légy unalmas és vegyél fel egy barna darabot. Legyen az csúnya, kopott vagy elhasznált, csak ne a megszokott fekete darabot válaszd az iskolába vagy a munkába. Bár a jeles nap kitalálójára és indíttatására csak spekulálhatunk, valószínűleg egy bentlakásos fiúiskola növendéke lehet, aki megunta a kötelező dress code-ot és a barna cipőért kapott dorgálás miatt, ezt hozta fel mentségének. Egy-két előnye azért van ennek a napnak, hiszen végre egy olyan reggel, mikor megkönnyítik az aznapi öltözetedet, hiszen a barna cipőkhöz elég kevés ruha illik, ha nem madárijesztőnek készülsz öltözni. Mivel a világon mindenhol ünneplik ezt a napot, több kávézóban és étteremben is megajándékoznak, ha barna cipőt viselsz, egy gyorsétterem pélsául tavaly csirkeszárnyakat osztogatott azoknak, akik ilyen cipőt viseltek. Szerencsések ....

 

 

Dobókocka 

 

Mi a közös a Monopolyban, a Gazdálkodj Okosanban, a Dungeons & Dragonsban és a Ki nevet a végénben? Elárulom, mielőtt agyértágulást kapnátok: a dobókocka! Bár a nemzetközi nap kitalálójáról és a kitalálás pontos évéről nincsenek információk, de méltán tartanak világnapot neki, hiszen rengeteg ember használja és gyűjti ezt az idegesítően fogyó eszközt, ami épp akkor nincs meg a dobozban, amikor játszanátok vele. A dobókocka világnapját világszerte casinókban és Facebookon meghirdetett eseményeken ünneplik, emellett buzdítanak mindenkit, hogy kapja elő a társasait vagy csak szimplán kockázzon egyet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: