A nagy kaposvári programajánló decemberre

2015. 12. 04., péntek, 09:22

A nagy kaposvári programajánló decemberre

1. Igyunk egy jó forralt bort és élvezzük az ünnepi hetek műsorait!

 

November 29-től fényben úszik a város, mi pedig forralt borban. Idén legalább 5 helyen találtok majd a karácsonyi vásár keretein belül finomabbnál finomabb itókákat, hogy felmelegítsenek a hidegben. A télinek nem nevezhető időjárásban pedig tökéletes sétákat lehet majd tenni, hogy megtekintsük a rengeteg árus portékáját és falatozzunk egy jó töltött lángost vagy kürtöskalácsot. Január 6-ig tart idén a hacacáré és több mint egy hónapon keresztül, rengeteg programban vehetünk részt a város szívében, így azt javaslom, hogy, bár nagy csábereje van egy pokrócnak és egy zacsi chipsnek, azért mindenki keljen fel egyszer-egyszer végig andalogni a gyönyörűen kivilágított karácsonyi városkánkon.

 

2. Óriásvásznon a Krampusz

 

Vágjátok a romantikus karácsonyi filmeket, amiben a srác rátalál a lányra, vagy mikor kicentizve sikerül mindenkinek odaérnie az ünnepi ebédre? Hát, ez nem az a fajta lesz! Itt az ideje, hogy borzongjunk kicsit karácsony felé, még pedig a méltán rettegett krampusztól és az ő haragjától. A karácsonyi horror-vígjátékot december 3-tól nézhetitek majd meg a Cinema Cityben. A lényeket A gyűrűk ura és A hobbit trilógiák látványvilágáért felelős szakemberek alkották, így kötelező lecsekkolni a filmet, és amíg el nem felejtem - rettegjen mindenki aki a rosszak listáján szerepel!

 

3. Hurkából sosem elég!

 

Ha múlt héten kihagytátok volna a 9. Szennai Hurkafesztivált, most pótolhattok szombaton, december 5-én, a Nagypiacon. A rendezvény reggel 8 órától délig tart majd, ahol a kolbászok és hurkák szerelmeseit várják. Élőzene szórakoztatja majd a látogatókat, bor- és pálinkakóstoló kíséretében. Ha meghúzzátok a péntek estét, nincs is jobb hely, ahol rengeteg szénhidrát és olajos kaja között regenerálódhattok majd.

 

4. Mikulásozzatok a 74nullanulla-val!

 

HOHOHO! Péntek délután, azaz december 4-én szaloncukor osztogatást tart a 74nullanulla csapata a Kossuth téren és a Sétáló utcán. A nem mindennapi, kékbe burkolózott Mikulásunk minden kisgyereknek édességet oszt majd, egy-egy karácsonyi dal, integetés vagy pacsi után. Szóval szemeket nyitva tartani és keressétek a télapónkat! Aztán ne felejtsetek el egy közös fotót lőni a mikuval!

 

5. Nézzétek meg Kaposvár legnyagyobb dance csatáját!

 

December 4-én pénteken, újra Látványsport Fesztivál a Sportcsarnokban. A 16. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen évről évre pazarabb produkciókat láthatunk a csapatok jóvoltából. Így péntek délután 4 órakor irány a Spori, hogy szurkoljatok a versenyzőknek és élvezzétek az ingyenes műsort! Ne feledjétek, véges a férőhelyek száma, így érdemes időben érkezni a rendezvényre.

 

6. Tekerjétek fel velünk az Összefogást!

 

December 18-án várunk mindenkit szeretettel a 74nullanulla év végi jótékonysági bulijára, ami egyben "A Nagy Kaposvári Összefogás 2015 " zárórendezvénye is. Az esemény részleteit ITT találjátok!

 

7. Konfettiket előkészíteni, töltsük az idei szilvesztert a szabad ég alatt!

 

Bár mindenki a házibulikat preferálja az új év köszöntésénél, én azért ajánlom, hogy nézzetek le a város szívébe, az év utolsó napján. Amellett, hogy legálisan ihatunk ilyenkor az utcán és hangoskodhatunk, attól sem kell majd tartani, hogy a sok konfetti ellepi otthon a nappali szőnyeget. December 31-én 11 órától a Black II Black zenél, amit egy hajnal 3-ig tartó utcabál követ majd, a Nagyatádi Retromode Party zenekar jóvoltából.

 

8. Andalogjunk vagy pogozzunk ? 

 

A populárisabb műfajok kedvelőinek kedveznek december 9-én a Sportcsarnokban, hiszen Rúzsa Magdi és Presser Gábor közös koncertje lesz ekkor. Ha egy kicsit rockosabb műfajra vágytok, érdemes lesz lenézni a Hangárba december 5-én, mert az Ismerős Arcok zenél majd. A magyar hip-hop kedvelőit sem hagyják majd szárazon,  11-én Majka & Curtis szórakoztatja majd a népet, a Park Music Hallban. Ha viszont hajrázós zenére vágytok és jöhet egy kis Heavy Metal, az Ossiant 12-én találjátok majd a Hangárban.

 

9. Ne hagyjatok ezreket a multiknál, irány kézműves dolgokat vásárolni a karácsonyfa alá!

 

Az idén újra megrendezésre kerül a Peták vásár a Sétáló utcán. December 8-10-ig gyerekek, felnőttek, iskolák és civil szervezetek saját készítésű ajándéktárgyait tudjátok majd megvásárolni. Kaphattok itt különleges díszt a fára, vagy beszerezhettek egyedi ajándékokat is, hogy meglephessétek a szeretteiteket. 

 

10. FényChillár újra? Ott a helyünk!

 

Az Agorában december 18-án a FényChillár csapata szórakoztatja majd a nagyközönséget. Ha ti is hiányoljátok már őket és azokat a MTESZ udvarán eltöltött, laza zenével vegyített estéket, mindenképpen ott a helyetek! A vizuális technikáról a FényHangárosok gondoskodnak majd, délután 6 órától. Az esti buli előtt, vagy csak délutáni lazításként is érdemes lesz benézni, hiszen az audiovizuális élmény mellett zsíros deszka és tea is lesz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: