2015. 12. 02., szerda, 09:29

Okos újítás a Chrome-tól - lassú kapcsolattal is gyorsan böngészhetünk ezentúl

Újabb felhasználóbarát funkciót vezetett be a Google Chrome.

A világ egyik legelterjedtebb böngészője megint nagyon húzott, és még magasabb szintre emelte alkalmazását az adatforgalom-csökkentő funkcióval. A Google emberei egy olyan funkción dolgoztak már hónapok óta, amely lehetővé teszi, hogy gyengébb internetkapcsolattal is gyorsan böngészhessünk.

 

Ezt mégis hogy?

A válasz igen egyszerű. A Chrome eme funkcióját alkalmazva a böngésző csak a működéshez feltétlen szükséges elemeket jeleníti meg a felhasználó számára, tehát a képeket, videókat egyáltalán nem is húzza le. Mégis, nem egy nagy katyvaszt kapunk, mint anno a 0. facebookot használva, hanem egy okosan kitalált, a valós tartalomnak megfelelő látvány tárul elénk, annyi különbséggel, hogy a nem megjelenített tartalmak ki vannak kockázva.

 

 

Mindezt okosan!

A Chrome ezt a funkciót odáig fejlesztette, hogy mára már ott tartanak, hogy az app figyeli az adatforgalmunkat is. Ha 3 vagy 4G-t használunk épp a város központjában, akkor gond nélkül betölt nekünk minden tartalmat, hiszen gyors adatforgalommal meg sem kottyan neki a sok kép és videó. Viszont ha kiérünk a jó lefedettségű környékről, és telefonunk átkapcsol, mondjuk az EDGE mobilnetre, a funkció máris akcióba lép.  Azzal, hogy figyeli internetkapcsolatunkat a Chrome, a böngészés élményét növeli, ha gyengébb internetkapcsolattal rendelkezünk, hiszen az oldalak hasonló gyorsasággal töltenek be ilyenkor is, annyi különbséggel, hogy a képek helyén csak színes kockákat találunk. A kikockázott képekre kattintva egyébként megjeleníthetjük akár egyesével is az általuk lefedett tartalmat, képet, videót, vagy egyetlen kattintással akár egyszerre az összeeset is betölthetjük.

Most akarom!

Az adatforgalmat nagyjából 50 százalékkal csökkentő funkció már most bekapcsolható az összes kütyün futó Chrome böngészőben, viszont az új, 70 százalékos csökkentést elérő funkció még tesztelés alatt van Indiában. Az előzetes hírek szerint nem kell rá sokat várni, hamarosan világszerte elérhetővé válik majd az újítás.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: