2015. 11. 19., csütörtök, 16:39

Nem kapta meg a maximális büntetést a trafikos gyilkos

Huszonkét év fegyházra ítélte a Kaposvári Törvényszék elsőfokon az áprilisi kaposvári trafikos gyilkosság húsz éves tettesét.

Aljas indokból, különös kegyetlenséggel

A bíróság ítélete szerint a férfi aljas indokból, különös kegyetlenséggel ölte meg április 22-én, a kaposvári Fő utcai trafikban dolgozó 20 éves lányt. A testület nem a maximális büntetést rótta ki a sántosi férfira, akit akár 25 évre is ítélhettek volna a gyilkosságért. A húszéves fiatalnak az 5,6 milliós perköltséget is meg kell fizetnie - írja a Somogy Online.

 

Tizennégyszer szúrt a 23.400 forintért

A férfi zárás előtt ment be a kaposvári trafikba, és egy konyhakéssel kényszerítette a fiatal eladót a pénz és a bejárati ajtó kulcsának átadására. Bár a kasszában lévő 23 400Ft-ot megkapta, a lányt a földre kényszerítette, majd tizennégyszer megszúrta. Az eladó még a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

 

További rablásokat tervezett

A gyilkos elmenekült, de keveselte az elrabolt pénzt, ezért további dohányboltok kirablását tervezte. Mivel azokban nagy volt a forgalom, a lebukástól félve a kést egy patakba, a trafik kulcsát pedig a tóba dobta, a véres munkásruhát pedig egy bokor alá rejtette.

A rendőrségnek végül az utcákon kiépített kamerarendszer segítségével sikerült ráakadniuk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: