2015. 11. 16., hétfő, 08:09

Ezzel a két góllal jutottunk ki 44 év után az EB-re

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon: a csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re múlta felül Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel jutott ki a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

A magyar válogatott védekező felfogásban lépett pályára, ennek ellenére a 14. percen Priskin Tamás gyönyörű egyéni megmozdulásának köszönhetően megszerezte a vezetést. A második félidőben a magyar csapat hősiesen védekezett és egy-egy ellentámadásra is futotta erejéből, egy ilyet követő szöglet végén pedig a 83. percben Markus Henriksen öngólja eldöntötte a párharcot. Igaz, néhány perccel később éppen Henriksen megszerezte a szépítő találatot.
A magyar válogatott legutóbb nagy nemzetközi tornán 29 esztendeje, az 1986-as világbajnokságon vett részt. Eb-n legutóbb 1972-ben szerepelt. 
 

A meccs fontosabb történései:

 I. félidő:
   
    14. perc: Kádár egy labdaszerzés után gyönyörű, 40 méteres labdával ugratta ki Priskint, a támadó a bal oldalról egy csellel betört a 16-oson belülre, majd nagyjából 15 méterről védhetetlenül tekert a bal felső sarokba (1-0).



II. félidő:
  

    83. perc: Dzsudzsák jobb oldali szögletébe a rövid saroknál érkező Böde csúsztatott bele, a labda Henriksen lábáról a kapufára, onnan a kapusra, majd a hálóba pattant (2-0).


    87. perc: egy közeli lövést Király hárított, de a kipattanót Henriksen a bal alsó sarokba vágta (2-1).

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: