2015. 11. 09., hétfő, 18:22

A Starbucks új pohara robbantotta fel ma a Twittert

Nos, ismét elérkezett az évnek azon időszaka, amikor bármelyik boltba belépve, vagy a tv csatornákat pörgetve, de még a reggeli kávénk kortyolgatása közben is az arcunkba tolják az ünnepek közeledtét. Pár hete már írtunk nektek a kissé korán kelő mikukról, akik elfoglalták a kaposvári boltok polcait is, de most már hivatalosan is itt az ünnepi szezon, hisz a Starbucks karácsonyi bögréi a polcokra kerültek, és mint tudni illik, ez a Jézuska érkezésének első biztos jele évek óta!

Az elmúlt héten minden gyanútlan Instagram átpörgetésnél sikerült belefutnom az új Strarbucks dizájnba, hiszen előszeretettel posztolják az 5 perc hírnévre vágyó újdonsült bloggerek az aktuális kávéikról készült fotókat. Ha ez nem lett volna elég, ma még az internet is tőlük bűzlik, hiszen egy csapatnyi keresztényt sikerült felháborítania a cégnek az államokban.

 

Háttérsztori:

A cég '97-óta változtatja át minden novemberben a poharait, hogy karácsonyi kiadásban kaphassuk meg a kávénkat az év ezen időszakán. Eddig különböző karácsonyi történeteket jelenítettek meg, vagy az ünnepekre jellemző szimbólumokat nyomattak a bögrékre, de a vintage díszekből és kézzel rajzolt rénszarvasokból sem volt hiány.

 

 

Idei kiadás:

Az ikonikus rikító piros Starbucks poharakat a tervezők idén kifejezetten minimalista dizájnnal látták el, hiszen a két tónusú, ombre hatású színezést jóindulattal se lehetne kreatívnak nevezni.

A cég elég egyszerűen magyarázta meg az idei ötletek és minták hiányát: egy vásznat szerettek volna biztosítani, hogy mindenki maga firkálhassa tele tetszése szerint a poharát.

Így a jól ismert logo mellett, a csomagoláson nem néz farkasszemet velünk a télapó, de még annyi felirat sem szerepel rajta, hogy Boldog Karácsonyt!

 

 

A karácsonyi minták mellőzése azonban rengeteg keresztény vallású embert háborított fel az USA-ban, véleményük szerint ezzel a húzással őket akarják elnyomni és megsértették az egész karácsonyt, bár a poharakon eddig sem szerepelt a kis Jézus vagy keresztek. Az internet a céget szapuló Tweetektől hangos és nem egy kommentben nevezik őket sátánistának vagy szidják el, mert már az ünnep sem szent számukra.

Bár sokan fenyegetőznek, hogy többet nem teszik be a lábukat egy olyan kávézóba, ahol nem tisztelik annyira a karácsonyt, hogy ezt a poharaikon is megjelenítsék, a bősz hívők egy kreatívnak szintén nem nevezhető trükkel álltak elő. A kávé rendelésénél ezután nem a nevüket mondják majd be a frappáns utálkozók, hanem azt, hogy Boldog Karácsonyt! A kampányt a Twitteren után is tudjátok követni, #MerryChristmasStarbucks néven!

 

 

De nyugalom, nálunk ezelőtt és ezután sem lesz Starbucks, így nekünk Kaposváriaknak nem kell aggódnunk, hiszen a Mc'Donalds-os pohár minden évszakban ugyanúgy díszeleg!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: