2015. 11. 06., péntek, 11:24

Megvolt az új buszok próbaüzeme - faja kis buszok lesznek ezek!

Csütörtökön délután megérkezett Kaposvárra az új városi buszflotta valamennyi járműve, pénteken pedig már az újságírók számára tartott nyilvános próbaüzemet a Kaposvári Közlekedési Zrt. A cég vezetői bemutatták az új járműveket, majd az új buszok üzemeltetésének előnyeiről beszéltek. Kiderült az is, hogy az ünnepélyes átadást néhány nap múlva igen látványos körülmények között tartják meg Kaposvár belvárosában.

A hét első napjaiban futótűzként terjedt a hír Kaposváron és az országos média egyes felületein, miszerint feltűnt Kaposvár útjain néhány bordóra festett, sűrített földgázzal üzemelő MAN Lion’s City busz.

 

 

Kevesebb alkatrész - gyors javítás

Király István üzemeltetési igazgató arról beszélt, hogy nagy előnyt jelent, hogy az új MAN Lion’s City CNG autóbuszflotta járművei azonos típuscsaládba tartoznak, ezért kevesebb alkatrész készleten tartása mellett garantálható a gyors javítás és szervizelés.

 

A sofőröknek is könnyebb dolga lesz

A homogén flottának az is előnye, hogy a járművezetők típusismereti képzései csak egy járműre korlátozódnak, így mindenki vezényelhető bármelyik buszra, hiszen abba beülve ugyanazokat a kezelőszerveket találja, mintha az általa rendszeresen vezetett járművel dolgozna.

 

November 10-én adják át őket hivatalosan

Veizer Jánosné elmondta azt is, hogy a buszok ünnepélyes átadása november 10-én 11 órakor kezdődik a Kossuth téren. Oda, illetve az Ady és Fő utcai szakaszra az új flotta csaknem összes járművét felvonultatják, Kaposvár belvárosa tehát néhány órára bordóba öltözik.

 

Videóztunk is az eseményen, hamarosan jövünk az anyaggal!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: