2015. 11. 04., szerda, 17:13

A Restart segített új életet kezdeni Öreglakon a leégett házban élőknek

 

Mi is hírt adtunk róla, hogy leégett egy családi ház október huszonhatodikán éjjel, Öreglakon. A frissen felújított épületből csak a falak maradtak épen, a bútorok, a garázsban álló autó, használati tárgyak, láncfűrészek mind megsemmisültek. A segítség azonban gyorsan érkezett a „Restart Segítő Csoport” személyében.

 

 

A Restart segített a restartban

A családnak semmije sem maradt, miután leégett az otthonuk. A hír hallatán az októberben megalakult „Restart Segítő Csoport” a bajba jutottak segítségére sietett. Az önkéntesek a Siet a Segítség Alapítványon keresztül felmérték, hogy mire lenne a családnak szüksége. A csoport a minap megszervezte az adományok elszállítását is, s megpakoltak egy kisteherautót bútorokkal, műszaki cikkekkel és egyéb használati tárgyakkal.  

 

 

Céljuk a katasztrófát elszenvedők támogatása

Az újrakezdésben nagy segítséget nyújtó szervezet – amelynek gerincét a bodrogi önkéntes tűzoltó és polgárőr egyesület tagjai adják – célja, támogatást nyújtani azon kárt szenvedett somogyiaknak, akik tűz, vagy más elemi kár illetve katasztrófa következtében elvesztették ingóságaikat. A karitatív tevékenységbe bevonják a helyi általános iskolás (7. és 8. osztályos) diákokat is, hogy már fiatalon megérezzék az önkéntesség fontosságát, hogy odafigyeljenek embertársaikra és hasznos tagjává váljanak a társadalomnak.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: