2015. 10. 30., Péntek, 16:19

Sem az adók, sem a közszolgáltatási díjak nem drágulnak Kaposváron

Ahogyan 2014-ben és 2015-ben, úgy 2016-ban sem emelkednek a helyi adók Kaposváron, sőt a közszolgáltatási díjak sem drágulnak - jelentette be Szita Károly. Kaposvár polgármestere péntek délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta azt is: a Kapos Holding fennállása legjobb konszolidált eredményét éri el idén, miközben az egységes irányítás több mint 1,2 milliárdos megtakarítást hozott a város polgárainak hét év alatt.

- Néhány héttel ezelőtt levélben értesítettük a kaposváriakat arról, hogy a befizetett adóforintjaikat mire költjük, költöttük ebben az évben. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert egy város sikere azon múlik, hogy lakói hozzáteszik-e a maguk részét a közös ügyek megoldásához - mondta Szita Károly.

Kaposvár polgármestere hozzátette: a város adópolitikájának továbbra is az az egyik alapelve, hogy mindenki az anyagi lehetőségei szerint járuljon hozzá a közös ügyek finanszírozásához, tehát ne a polgárok, hanem a multik – különösen a hitelintézeti, pénzintézeti, biztosítási, távközlési tevékenységet végzők, illetve benzinkutat és játéktermet üzemeltetők, valamint a villamos energia és földgáz egyetemes szolgáltatói, kereskedői – fizessék be a legtöbb adót.

A kaposváriak által háztartásonként fizetett kommunális adó a kivethető 28 600 forinttal szemben mindösszesen 6500 forint lesz továbbra is. Ha valaki szociális helyzete alapján kéri, részletben is fizethet, sőt egyes esetekben mentesülhet is az adófizetés alól. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: