2015. 10. 29., Csütörtök, 09:43

Szakállnövesztésre fel, itt a Movember!

Míg legutóbb egy nőknek szóló kezdeményezésről adtunk hírt, nevesítve a Melltartó Nélküli Napról, most egy férfiak számára fontos programra hívnánk fel a figyelmet:

A prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet

Magyarországon másodjára indul útnak a Movember nevű kezdeményezés, ami felhívja a figyelmet a prosztatarák veszélyeire, a férfiak körében. Tehát itt az idő uraim, hogy a borotvák a szemetes mélyére kerüljenek, hiszen vasárnaptól kötelező növeszteni a bajszokat és a szakállakat egy hónapon keresztül!

Moustache + november = Movember

Míg a nők a rózsaszín szalaggal és különböző fura postokkal hívják fel a figyelmet a mellrákra, a férfiaknak egy sokkal poénosabb elhivatottság jutott, hogy reflektorfénybe helyezzék az őket érintő komoly problémákat, mint például a prosztatamegbetegedések. A kezdeményezés az angol moustache (bajusz) és a november szavak összemosódásából származik, és annak idején Ausztráliából indult útnak, hogy felhívja a figyelmet a rák veszélyeire.

A cél, hogy minél többen kivizsgáltassátok magatokat!

A cél, hogy a pasik ne akkor álljanak fel a székből, amikor már baj van és nem működik a szerszám. A kezdeményezők remélik, hogy elindul egy movemberes prosztata lavina és egyre több férfi megy el kivizsgáltatni magát. Jó hír, hogy a számok valóban azt mutatják, hogy a mozgalom hatására tavaly óta többen látogattak el a gumikesztyűs vizsgálatra, mint előtte.

Aláírom, kellemetlen érzés lehet, ha matatnak az alfelünkben, de nem szabad elfelejteni, hogy egy könnyen felismerhető betegségről beszélünk, így fiúk nagy levegő és had tegye a doktor úr, amit kell! A kissé házsártos barátnők és feleségek is biztos megértik majd az egyhavi bajusznövesztőket, ha tényleg ellátogatnak a kivizsgálásra.Ha ez nem lenne elég, végre kitűnő válasszal szolgálhattok majd az olyan idegesítő kérdésekre is, mint hogy miért is lepi el az egész arcodat a szőr.

A Beardcity facebook eseményt is indított, amelyhez csatlakozva jelezhetitek részvételi szándékotokat!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: