2015. 10. 26., hétfő, 11:44

Egy beb*szteroida húzott el mellettünk!

Néhányan talán még emlékeztek, hogy az idei év elején, egy szabad szemmel is látható zöld színű üstökös húzott el Földünk mellett, amely mindössze tízezer évente ismétli meg ezt a procedúrát. A Lovejoy elnevezésű üstökös a Párizsi Obszervatórium figyelmét is felkeltette, méghozzá olyannyira, hogy pontos méréseket végeztek el a zöldségről, amelyek eredményeképp kijelentették, hogy cukrot és alkoholt találtak az üstökösön!

A Lovejoy másodpercenként 500 üvegnyi bornak megfelelő alkoholt árasztott magából, és ha a felszínén épp nem Tibi Atya főzött pálinkát akkor ez az eredmény igencsak meglepő,

hiszen eddig még sose találtak sem cukrot, sem pedig alkoholt egyetlen üstökösön sem. Stefanie Milam a NASA munkatársa szerint ez megerősíti azt az elképzelésüket, hogy az üstökösök képesek bonyolultabb vegyületeket is szállítani felszínükön, és így akár 3,8 milliárd évvel ezelőtt a Földi élet sem úgy kezdődött, ahogy ezt eddig hitték, hanem akár egy, a Lovejoyhoz hasonló szeszkazán is besegíthetett a kezdetekben. Ha ez valóban így volt, akkor azt az üstököst minél előbb elő kellene ásni, hogy hétvégén igényesen körbe lehessen ülni!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: