2015. 10. 21., szerda, 10:04

Pásztor Theodóra - a lány, aki nyolc éve minden nap lerajzolja, hogy milyen ruhát vesz fel

Mindig nagy örömömre szolgál felfedezni olyan művészeket akik valami újszerűt, valami formabontót alkotnak. Ilyenkor ideig óráig képes vagyok elmerengni, mennyi munka is van az alkotások mögött és képes vagyok az alkotásban elmerülve azonosulni a művésszel. Kiemelt kedvenceim közé tartozik, amikor valaki sorozat formájában alkot, napokon, hónapokon keresztül folytat egy olyan performanszot ami majd egy óriási egésszé növi ki magát.

Pásztor Theodóra tökéletes példa erre. 8 éve úgy döntött, hogy minden napjából szakít időt arra, hogy lerajzolja, hogy éppen milyen ruhát visel. Az ötlet zseniális. Igaz a kezdeteknél még nem is sejtette, hogy ez a performansz mekkora hatással lesz majd az életére.

 

 

Theodóra elmondta azt is, hogy a rajzok remekül funkcionálnak emlékezésre is.

Amikor ránézek egy adott lapra, mindig van pár olyan nap, amiről egyből beugrik valami emlékezetes. Így rengeteget tudok mesélni a naplót lapozgatva.”

 

 

A projekt egyébként jelenleg is frissül napról napra, ugyanis a lány úgy tervezi, hogy élete végéig csinálja a sorozatot, ugyanis nem szeretné az eddig töretlenül zajló folyamatot megszakítani. A naponta megújuló gyüjtemény egyébként most tart a 2957. napnál ami valljuk be nem kevés melót hordoz magában. Ruhanapló végiglapozható Flickr-en, csekkoljátok!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: