2015. 10. 21., szerda, 11:19

Ezeket a mozikat ajánljuk a hosszú 7végére

Egy másik cikkünkben már összegyűjtöttük nektek, hogy mit érdemes csinálni a környéken, most az aktuális moziműsorokból szemezgettünk:

 

Ha már Halloween/thriller kategória: Bíborhegy

 

Halloweenhez közeledve, nem is akármilyen filmmel készültek a mozik a borzongás szerelmeseinek, hiszen egyenesen a mexikói rendező és producer, Guillermo Del Toro legújabb alkotását, a Bíborhegyet hozták el nekünk a vásznakra. Del Toro egy igazi álomgyáros, hiszen olyan filmeket csapott az asztalra az elmúlt évek során, mint az Ördöggerinc, a Penge 2 és a Pokolfajzat sorozat, így nem kis izgalommal álltak rajongói a Bíborhegy előtt. A sztori valamikor a 19. század végén játszódik, amikor a csodás szőke fürtökkel büszkélkedő Edith Cushing (Mia Wasikowska), írói szárnyakat bontogat, ám apjának egyik üzleti partnere elcsavarja a fejét olyannyira, hogy édesapja halála után (ami persze rejtélyes és váratlan volt), egyből a fickó, Carter Cushing (Jim Beaver) házába költözik. És itt találkozhatunk azzal, amire az egész filém épül, egy hatalmas, öreg, rothadó, rengeteg titokkal és borzalmakkal fűszerezett óriási kastéllyal, melynek falai rémisztő dolgokat rejtegetnek. És persze a férfi húgát, Lucille-t (Jessica Chastain), aki már önmagában elég hátborzongató… A sztori nagy része tehát a kastély falai közé korlátozódik, ahonnan erőszak és vér szivárog, kísértetek járnak és titkok várnak megoldásra. A csodás díszletekkel ellátott szuperprodukció folyamatosan fenn tartja a feszültséget és rémisztget minden egyes nézőt, aki hűen a Halloween feelingjéhez egy kis borzongásra vágyik a moziban.

A kaposvári Cinema Cityben:

Csütörtök: 20.00

Péntek, Szombat: 20.00, 22:30

Vasárnap: 20.00

 

 

Húzzunk le egy újabb bőrt/vígjáték kategória: Fák Jú tanár úr 2

 

Lássuk be, a németek nem a humorukról híresek, és ezért sem lehet nagyon egy lapon említeni a német filmipart és a vígjátékokat… Azonban 2014-ben mégis sikerült egy igencsak jól sikerült  filmmel előrukkolniuk, hiszen a Fák jú tanár úr első részével megmutatták, mégis csak van azért német humor! De még milyen. Az alacsony költségvetésű film nem várt sikert aratott az egész világon, és sok millióan nevettek a rablóból lett tanár, Zeki (Elyas M’Barek) kalandjain. Mivel valószínűleg maguk a készítők sem gondolták volna, hogy ekkora sikere lesz filmjüknek, szépen le is zárták a sztorit a szokásos körökkel, meglett a csaj, megszerették a diákok, sőt okosabbak is lettek a fiatalok.  De ha már ekkora siker lett a film, nem érdemes megpróbálni felnyitni azt a pöpec lezárást? Dehogyisnem! Ilyenkor szokott az történni, hogy ami egyszer jó volt, az másodszor el lett cseszve, de szerencsére, kedvenc tanárunkat nem rontották meg az évek, sőt! A Fák jú tanár úr 2. még jobban is sikerült, mint elődje, hiszen ebben nincsenek olyan hullámvölgyek, mint az első epizódban, és 115 perc önfeledt szórakozást nyújt! A sztori szerint Zeki most egy gyémántokkal teli plüssállatka után kajtat, amit barátnője, az első filmben megismert Lisi Thaiföldre küldött… A sors fintora, hogy az iskola épp oda szervez osztálykirándulást, így hát Zeki, hóna alá kapva a már jól ismert csapatot, Dangerrel és Chantallal az élen nekivág az ország felfedezésének, és a szajré visszaszerzésének. Persze a sztori nem ilyen egyszerű, folyamatosan jönnek a csavarok, előbb Lisinek kell otthon maradnia, majd pedig az ő exével akasztja össze bajszát Zeki Thaiföldön. Azt, hogy miként csillogtatják ismételten agyi kapacitásuk hiányát a fiatalok, és hogy ezt a tanár úr miként viseli el, a Cinema City moziijaiban ki lehet deríteni.

A kaposvári Cinema Cityben:

Csütörtök, Péntek, Szombat, Vasárnap: 13.00

 

Lassan talán aktuális?/sci-fi kategória Mentőexpedíció

 

Mars így, Mars úgy, mostanában már nem csak a boltok polcain lehet találkozni a Marssal, de az internet és a tudomány világában is lépten-nyomon a kis vörös szomszédunkba botlunk, ami nem is véletlen, ha már ilyen régóta vizsgáljuk.  A következő lépés pedig, hogy embert küldjünk a Marsra! Mármint a való életben is, hiszen a Mentőexpedíció során már végrehajtotta az emberiség ezt a példa nélküli tettet, hogy utána jól el is csessze azt… A nagy sikerű „A marsi” című könyvből adaptált film egy vérbeli sci-fi, amely végre nem arról szól, hogy óriás robotok és szuperhősök miként zúzzák szét a városokat, és miként lehet minél több CGI-vel telezsúfolni egy-egy filmet. Bár nem tudom, hogy a film miért nem viseli a könyv nevét, és miért lett Mentőexpedíció, de ezen kívül nem sok kivetnivalót lehet találni benne… A történet szerint Mark Watney (Matt Damon) és négy társa épp a Mars felszinén végeznek kutatásokat, amikor figyelmeztetik őket, egy szupervihar minden eddigi munkájukat romba döntheti és az életüket is veszélyezteti, ezért el kell hagyniuk a vörös bolygót. A menekülés megkezdődik, főhősünk viszont elkeveredik a csapattól. Ennek következtében főhősünk egyedül marad szomszéd bolygónkon és mindössze az a felszerelés áll a rendelkezésére, ami a kutatóbázison megmaradt. A mérnök-botanikusnak tehát minden követ meg kell mozgatnia a túlélés érdekében, élelmiszert termel, vizet gyárt és gépeket szerel azért, hogy túlélje a kalandot. Mikor felfedezi a világ, hogy Mark életben van, minden ország összefog annak érdekében, hogy az asztronautát hazahozhassák! A marsi túra lélegzetelállító momentumait nem érdemes kihagyni, hiszen a 2015-ös év egyik, ha nem a legjobb sci-fi filmjének ígérkezik!

A kaposvári Cinema Cityben:

Csütörtök: 19.30

Péntek, Szombat: 19.30, 22.15

Vasárnap: 19:30

 

Nem szabad lemaradni: STAR WARS VII jegyelővétel!

 

Nem szabad azonban arról sem elfeledkezni, hogy október 19-től már hozzá lehet jutni a Cinema Cityben a STAR WARS VII. – Az ébredő erő elővételes jegyeihez! A különösen nagy érdeklődés tekintetében, érdemes minél hamarabb a jegyekhez jutni, hiszen valószínűleg a december 18-i premiert követő hetekben, nem nagyon lesznek szabad székek a vetítéseken….

 

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: