2015. 10. 21., szerda, 14:58

Már most keményen kopogtat a Mikulás a kaposvári kéményeken

Ma reggel bevásárló körúton voltunk, és mikulásinvázióba ütköztünk már az első boltban. Egy kérdésem lenne: Mi a fűzfán fütyülős rézangyalt keresnek a mikulás csokik október 21.-én a polcokon?

 

Értem én, hogy másfél hónap van már csak rá, hogy anyu és apu beszerezze a bakancsok tartalmát december 6-ra, de mégis kicsit korainak érzem az érkezésüket. Nyilván, ha a Boci télapuk kikerülnek, a Nestlé mikuknak is fel kell tűnniük a polcokon, de nem lehetne a Szent Miklós emlékének adózó ünnepet úgy tálalni, hogy ne legyen ennyire fejbevágóan pénzhajhász?

 

 

Az üzletek mentségére szóljon, sokunk beállt már a téli üzemmódba, hiszen az időjárás miatt nem nagyon van más opciónk és idén a téli kabátok is hamarabb a fogasok kallantyúira kerültek a megszokotthoz képest. De plíz, hadd ne a télapó figuráknak adózzak tisztelettel, így október 23. és Mindenszentek felé! Ha nem a bolt legfrekventáltabb helyére állították volna fel a télapó dömpinget, talán észre se vesszük, de így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a miki csokik és adventi naptárak száma arányaiban több a boltban megvásárolható koszorúk és mécsesekhez képest.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: