2015. 10. 20., kedd, 18:05

Megtaláltuk az eddigi legbíztatóbb LÉGDESZKÁT

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én speciel a Hoverboard, azaz a légdeszka megszállottja lettem az évek alatt és folyamatosan bújom az aktuális frissítésekről szóló cikkeket és videókat. Talán a Vissza a jövőbe II-t tudnám ezért a legjobban hibáztatni, Marty McFly óta tűkön ülve várom a tökéletes darabot, hogy azzal róhassam az utcákat.

A legutóbbi cikkünkben már írtunk nektek a Lexus deszkájáról,amihez hasonlóan működik a Hendo gyártmánya is, de a legjobbnak ígérkező lapnak azonban az Omni Hoverboard tűnik.

 

 

Azt hiszem, ez az a modell, ami a legjobban hajaz a légdeszkára, amire mindig is számítottunk. Alapvetően egy kicsi helikopterről beszélünk, annyi különbséggel, hogy nem a rotorok alatt ülünk ebben az esetben, hanem rajtuk állunk. Ha színében nem is, de egyébként kísértetiesen hasonlít a filmben látotthoz:

 

Hogy is működik? Mint minden légdeszkának, szükség van egy felfelé irányuló emelőerőre, ami ellennyom a gravitációnak, az OMNI esetében ez a levegő. A lebegő deszkában olyan eszközök vannak rögzítve, amik tolják a rotorok felé a levegőt és ennek hatására az egy felfelé ható erőt generál.

Miért is csúcs ez a deszka? Csak úgy mint egy helikopter, ezzel is lehet jobbra-balra, valamint függőleges irányban, fel- és le is mozogni. Ha még ez a légdeszka se jönne be a kételkedőknek, akkor fityiszt nekik, jobbat sajnos nem fogtok találni a piacon. Ahogy a videóban is látni, az OMNI földön és vízen is repülőképes, nem igazán számít, mi van alatta és eddig ez tartja a rekordot a magasságban, hiszen majdnem 5 méterig fel tud emelkedni.

Miben is hibádzik a lap? Az OMNI a Hoverboard gyártásánál 2 nagyobb bakit követett el a szerkezetben. Az első a repülési idő, mivel ez lényegében egy elektromos meghajtású drón, akkumulátorra van szüksége. Egy nagyobb aksit nem tudtak beépíteni a súlya miatt, így a propellerek maradtak csak, amik pár perces repülést tudnak csak biztosítani, bár valljuk be az a pár perc iszonyatosan élvezetes lehet. A második , hogy veszélyes lehet ilyen magasságokban szálldogálni, akár belecsapódhatsz egy alattad közlekedő gyalogosba is az utcán. Mindenki aki próbálta már a deszkázást ilyen-olyan formában, az tudja, hogy nem nehéz elveszteni az egyensúlyunk a lapon, így ebben az esetben akár a mi fejünk is érheti a betont.

 

Én biztos kérek egyet karira anyutól.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: