2015. 10. 17., szombat, 09:11

A hétvégén 5 extasy a megengedett a hollandiai megabulin

A nemzetközi sajtóban nagy figyelmet keltett az ötnapos, vasárnapig tartó Amsterdam Dance Event tájékoztatása, hogy fejenként 5 extasy tabletta is bevihető az eseményre büntetlenül.

Több szervezet is azt nyilatkozta, hogy szerintük túl sok az öt tabletta, amire az ADE azt válaszolta, hogy egyébként egyetlen tablettát sem lehet legálisan bevinni, el is veszik a bejáratnál, akinél ilyet találnak, csak épp a holland főváros szabályai szerint senkit sem büntetnek meg, ha csak legfeljebb öt darab van nála.
 
Ingyenes bevizsgálás
A biztonságos mulatozással kiemelten foglalkozik az esemény honlapja, például felhívja a figyelmet azokra a gyorslaborokra, amelyekben bárki névtelenül ellenőriztetheti kábítószerét, hogy elég tiszta, jó minőségű-e.
 
Előkerült egy durva ex
Amszterdam környékén ugyanis épp a napokban terjedt el egy nagyon veszélyes extasy a fesztivál logójával.
 
 
A halványsárga, négyzet alakú ADE logos eki 300mg! MDMA-t tartalmaz, így nagyon vigyázni kell vele. Sok oldal fel is hívta erre a veszélyre a figyelmet, hiszen könnyen túladagolhatja magát az átlagos, 125mg-os tablettákhoz szokott hollandiai közönség.
 

Ingyenes víz

A látogatóknak nem kell műanyagvizes flakonokkal a wc-re járkálni, a pultnál is hozzájuthatnak ingyenes ivóvízhez. Ez az egyik legfontosabb pont, a kiszáradás megelőzése érdekében.

A hangsúly a dealereken, nem a fogyasztókon

A rendőrség a dealereket kívánja megbüntetni, nem a fogyasztókat. A fogyasztóknak nem kell büntetőeljárás miatt félniük.

 
A húsz éve megrendezett fesztivál öt napján 450 rendezvényen több mint 200 DJ lép fel, köztük olyan hírességek, mint Tiesto, Paul Oakenfold és David Guetta.
 
Itt belekukkanthattok az épp zajló hepeningekbe: 
 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: