2015. 10. 17., szombat, 12:36

2015.október.21. Ha nem tudod, hogy ez minek a dátuma, akkor ne is kattints!

2015. október 21.-én ünnepli 30 éves évfordulóját a Back to the future, azaz a Vissza a jövőbe. A '85-ben útjára indított kaland sokunkban mély emlékeket hagyott és bátran jelentem ki, hogy egy generáció kedvence lett világszerte. A sci-fi vígjátékot nyugodtan nevezhetjük a legzseniálisabb időutazós filmnek, amit valaha készítettek, én is szinte minden évben újra megnézem Marty McFly és Brown Doki kalandjait. A filmstúdiók, a ruhaipar, de még a kóla gyártók is gőzerővel készültek a jubileumra és igazi meglepetésekkel rukkoltak elő. Összegyűjtöttünk nektek tíz plusz egy dolgot, amit a fanoknak kötelező az évforduló alkalmával meglátogatni, kipróbálni, illetve beszerezni.

1.Újra nagyvásznon

 

 

Amerikában a Universal Pictures, itthon a Pannonia Entertainment készül filmes meglepetésekkel, közönségtalálkozókkal és kiállításokkal a rajongóknak. Az eredeti szinkronos verziót október 15-től nézhetjük a nagyvásznon, Budapesten a Corvin Moziban, vidéken pedig 20 filmszínházban. Kaposváron kicsit csúszik a vetítés, de november 14-én 17.00-kor és 17-én 19.00-kor együtt izgulhatunk majd a Szivárványban, hogy Brown Dokinak sikerüljön befognia a villámot. Ne csodálkozzatok, ha a kissé megszállottabb emberkék Martynak öltözve, légdeszka replikákkal vagy netalántán DeLoreannel érkeznek a vetítésre.

 

2. A popcorn mellé üdítő dukál

 

 

A második filmben feltűnő Pepsi is megvásárolható lesz az évforduló apropóján. A Pepsi Perfect fantázianevű ital standard kólával lesz feltöltve, de úgyis az üveg a lényeg. A fanokat el kell keserítenem, mindössze 6500 darabot dobnak majd belőle a piacra, így érdemes a Pepsi Twitter csatornáját folyamatosan szemmel tartani, ha a polcotokon szeretnétek a relikviát. A palackokat persze nem aprópénzért lehet majd beszerezni, 20.15 dollárért, azaz 5620 Ft-ért vásárolhatjátok majd meg. A Pepsi csapata még titkolózik ugyan, hogy merre lesznek majd megvásárolhatóak az október 21.-én a polcokra kerülő üvegcsék, de ha ügyesek vagytok az e-bayen vagy az Amazonon tuti rátaláltok 1-2 darabra!

 

3. BTTF a Lego világában is

 

 

Európában szeptember 29.-én dobta a piacra a Lego a legújabb terméküket, a Lego Dimensiont. Egy speciális NFC-olvasó segítségével, a konzolhoz csatlakoztatva használhatjuk, a rá helyezett figura vagy összerakott jármű megjelenik a képernyőn és a játék világában is vezérelhetővé válik. Így a kedvenc hősünkkel teljesíthetjük az elénk állított főként ügyességi, de logikai feladatokat is tartalmazó játékot. A Back to the Future is a játékok közé került a jubileumi év kapcsán és a Dokival (Christopher Lloyd) merülhetünk el a játék világába mint a videóban is láthatjátok.

 

 

 

4.Az igazi Back to the Future party

 

 

Bár Kaposváron nem, Pesten nagyon rámentek a témára buliszempontból is. Az Ötkertben október 21.-én szerdán, fergeteges Vissza a Jövőbe bulin vehettek részt. Fél 8-tól megnézhetitek a második részt, utána pedig szól a zene és pörög a tánc. Ha kedvet kaptatok a filmvetítéssel egybekötött partyra, szigorúan 2015 Ft-ért korlátozott számban vásárolhattok jegyet. Az Ötkertben megtalálható lesz a filmből ismert híres óra is, amivel kötelező lőni egy selfiet. #BTTF2015

 

5. Újra konzolon

 

 

2010-ben már üthettük a számítógépet, ha épp egy pálya nem sikerült a Vissza a jövőbe játékában, de most megérkezett a felújított változat. A Back to the Future: The Game - 30th Anniversary Edition dobozos kiadása október 16-án fut be 88 mérföld/óra sebességgel. A Telltale Games felújította a grafikát és meglepetésként az ősellenség Biff Tannen hangját, az őt játsző színészt pedig Tom Wilson fogja szinkronizálni. A progi PS4, Xbox One és Xbox 360 konzolra lesz kapható és bonúszként pár a kulisszák mögé betekintő videót is mellékelnek a játék mellé.

 

 

6. Az önbefűzős cipő

 

 

Mindenki emlékszik Marty McFly kigülledő szemeire, miután felvéve a 2015-ben hordott ruhákat, a kabát méretre igazította magát, illetve a Nike Sneakers önmagát kötötte szorosra. A cég már 2010-ben levédette a technikát és 2011-ben a piacra is dobta a Nike Air MAG-ot, ami a filmbeli cipő teljes hasonmása volt. Ám egy bibi csúszott a rendszerbe, a sneakers nem volt képes befűzni magát. A Nike egy csöppnyi részletet sem árul el az upgradelt változatról, ami 21-én a polcokra kerül, de megígérték,hogy pontosan a filmben látottakra lesz képes, mi is kíváncsian várjuk.

 

7. Bakeliten a filmzene

 

 

Kijönnek egy díszdobozos zenegyűjteménnel is, ami minden idők egyik legünnepeltebb filmzenéjét fogja tartalmazni. A hat bakelitlemez a teljes trilógia eredeti betétdalait tartalmazza majd, amit Alan Silvestri újított fel, de a film még ki nem adott zenéit is hallgathatjuk majd a lemezeken. A DKNG tervezte box, mint már sejthetitek október 21-től előrendelhető 105$-ért, kb 28.000Ft-ért. Aláírjuk, ez már tényleg a megszállott fanoknak való relikvia és lejátszót se kapsz hozzá a szomszéd Tescoban, így érdemes elgondolkodni a beszerzésén.

 

8. Fluxuskondenzátort mindenkinek!

 

 

Október 20-tól minden fanatikusnak kötelező beszerezni a Back to the future: the Complete Adventure Boy Set-et. Hogy mit is tartalmaz a pakk? A három filmet, amit már HD minőségben is élvezhetünk, a 26 részes animációs mesét, amit egy rajongói csapat készített az időutazók kalandjairől. Az új Bonus Disc több mint 2 órás plusz tartalommal varázsol el minket a kivágott jelenetektől a kulisszatitkokig. A 64 Page Book a film látványvilágát mutatja be nekünk képek és kisebb leírások formájában, de ami igazán felhívja az ember figyelmét és kötelezővé teszi a megvásárlását, az a világítós Fluxus Kondenzátor. A dobozt 87.99 $-ért , azaz kb 24.000 Ft-ért szerezhetitek majd be, limitált ideig. Kosárba vele!

 

9. Telefonon is Vissza a jövőbe

 

 

Öveket becsatolni!A Jetpack Joyride az évfordulóra teljesen új dizájnnal rukkolt elő és most még közel egy hónapig ingyen letölthető a telefonotokra. A jetpack helyett most légdeszkával és az ikonikus DeLorean DMC 12-essel repülhetünk, utóbbival elérve a 88 mérföldes sebességet, az időben is utazhatunk. Bevallom én is csak most töltöttem le a játékot de egyből rákattantam az egyre gyorsuló pályára,amin minél tovább kell jutnod az akadályok kikerülésével, mielőtt lejárna az időd és meghalnál. Tehát arany halászásra fel, és próbáljátok Martyt nem kinyírni!

 

10. A légdeszka nem sikerült a legjobban

 

A Lexus a jubileum kapcsán már tavaly beígérte a légdeszkát, ami idén augusztusra meg is érkezett Lexus International Hoverboard néven. Az eszköz működik és üzemképes, ám távol áll a legendás játékszertől. A deszka szépséghibája, hogy csak fémes felületen működőképes, így hagyományos gördeszkapályán és aszfalton max ülhetünk a mágneses technológiával ellátott lapon. Érdekesség, hogy egy profi deszkást is felkértek a kipróbálására, akinek nagy nehezen sikerült meghajtania magát rajta, de komolyabb trükkökre ő sem volt képes vele, úgy hogy idén a karácsonyfa alá nem fog bekerülni Marty Mcfly kedvenc járműve, nagy bánatunkra.

 

+ 1 - Játék a páros beugróért a 74nullanulla-val

 

 

Mi is készülünk a jubileumra egy nyereményjátékkal, amin egy páros jegyet nyerhettek a film kaposvári vetítésére, ha jól válaszoltok a három kérdésre. BTTF fanoknak nem okoz majd gondot a megoldás, a többiek pedig nézzék meg újra!

Itt a játék.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: